ACTUALITATE 29 noiembrie 2011

Lichidul de parbriz la control

de Székely Emőke | 236 vizualizări

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Covasna au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea lichidului de parbriz şi dejivranţii pentru iarnă care au metanol în concentraţie de peste 3%, care sunt vândute publicului larg, după cum urmează: ambalate în recipiente care nu sunt prevăzute cu dispozitive de închidere rezistente pentru copii; ambalate în recipiente care sunt prevăzute cu sistem aparent „child resistant”, dar care pot pune la îndoială siguranţa sistemului de închidere la manipularea de către copii.

La un operator economic din Târgu Secuiesc s-a constatat că un produs lichid pentru spălare parbriz are concentraţia de metanol mai mare de 3%, nu are ambalajul prevăzut cu  sistem de închidere rezistent pentru copii. Pentru abaterea constatată s-a aplicat un avertisment, iar pentru produs s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare.

La un alt operator economic din Târgu Secuiesc s-a constatat lipsa indicării preţului pe unitatea de măsură (lei/litru) la produsul lichid pentru spălare parbriz. Pentru abaterea constatată s-a aplicat un avertisment.

În total au fost controlaţi 9 operatori economici din care la 3 s-au constatat abateri de la prevederile legale. S-a aplicat o amendă contravenţională de 500 lei şi 3 avertismente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gingis, 5 decembrie 2011
D-lor nu la recipient trebuie sa va uitati sau la ce este lipit pe acesta adica la aticheta.Verificati continutul .Pe recipient scrie ca lichidul pt.parbriz rezista la -30 grade C si eu va spun din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.