ACTUALITATE 18 septembrie 2013

Lanț viu pentru banii de navetă

de Székely Emőke | 154 vizualizări

Zeci de elevi din liceele din Sfântu Gheorghe s-au adunat ieri în fața câtorva unități de învățământ și au format lanțuri vii în semn de protest față de neplata banilor de navetă. Protestul, care trebuia să fie unul mare, s-a dovedit a fi destul de anemic, pentru că mulți elevi au fost trimiși acasă la ora 12.

Elevii au reluat acțiunile de protest începute la sfârșitul anului școlar trecut, și spun că nu se vor lăsa duși cu vorba și vor protesta până când Ministerul Educației va plăti sumele restante pentru banii de navetă.

„Fac zilnic naveta de la Covasna la Sfântu Gheorghe, abonamentul costă 215 lei, iar pe anul acesta nu mi s-a decontat niciun leu. Dacă punem la socoteală cheltuielile de transport, plus banii pentru pachetul zilnic de mâncare, plus ce ne mai trebuie la școală, ajungem la jumătate din venitul familiei mele în condițiile în care mai am un frate care este tot elev. Avem nevoie de bani și vom protesta până când îi vom obține” – ne-a declarat o elevă.

Colega ei, prezentă de asemenea la protest, este din Sfântu Gheorghe, dar a ținut să se alăture colegilor ei în semn de solidaritate. Spune că și ei i-ar fi fost greu dacă era într-o situație similară.

Deocamdată nu se știe când va avea loc o nouă acțiune de protest la Sfântu Gheorghe, cert este însă că joi și navetiștii din Târgu Secuiesc vor ieși în fața școlilor pentru a forma un lanț viu.

În județul Covasna fac naveta peste 2.500 de elevi, iar datoriile Ministerului Educației către ei sunt de aproape două milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.