ACTUALITATE 8 martie 2023

La Barcani, s-a înființat Serviciul pentru Evidența Populației

de David Leonard Bularca | 726 vizualizări

Asta înseamnă că oamenii din comună își pot face cărțile de identitate mai aproape de casă

Autoritățile locale din comuna Barcani au reușit să își înființeze propriul Serviciu Public Comunitar Local de Evidența Populației. Asta înseamnă, printre altele, că cetățenii din localitate nu vor mai fi nevoiți să meargă până la Întorsura Buzăului pentru a-și schimba cărțile de identitate. Noul serviciu a început să fie disponibil de marți, 7 martie. 

În cadrul acestui birou, locuitorii din Barcani, deci implicit satele Lădăuți și Sărămaș, vor merge direct la primărie pentru orice act ce ține de evidența populației și starea civilă, adică buletin, flotant și altele. 

„Cărți de identitate acum și la Barcani! 

Începând de mâine (7 Martie 2023), cărțile de identitate se vor face la Barcani. Azi am fost arondați separat de către Evidența Populației București. 

Fiindcă mereu mi-am dorit să oferim cât mai multe facilități la Barcani, iar dumneavoastră să nu mai fiți nevoiți să parcurgeți drumuri inutile la alte instituții, după multe eforturi, Evidența Populației va fi ținută de Primăria Barcani”, a scris primarul din Barcani, Nicolae Pastor, luni, pe un grup de Facebook local. 

Edilul a ținut să mulțumească tuturor celor care au oferit sprijin autorităților locale în acest demers. 

„Mulțumesc pentru sprijin echipei de la Evidența Populației Sfântu Gheorghe, angajaților Primăriei Întorsura Buzăului pentru amabilitatea de a primi în practică angajata Primăriei Barcani, dar și Consiliul Județean Covasna - Kovászna Megye Tanácsa. 

Raluca Dragomir vă va primi cu drag și multă amabilitate pentru a vă realiza cărțile de identitate. 

Programul de funcționare va fi de luni până vineri, interval orar 08.00-16.00”, a mai anunțat Nicolae Pastor.

Costurile pentru înființarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Populației s-au ridicat la aproximativ 17.000 de lei, bani care au fost folosiți pentru achiziționarea aparaturii și mobilierului necesar, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Nicolae Pastor. 

Autoritățile locale și-au anunțat intenția pentru a înființa acest serviciu încă din februarie anul trecut, când consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. 

Consiliul Județean (CJ) Covasna a aprobat, pe 15 decembrie 2022, hotărârea privind arondarea localității Barcani la serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor din județul Covasna.

La nivelul județului Covasna, sunt înființate opt astfel de servicii. Pe lângă Barcani, birouri mai sunt la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Covasna, Baraolt, Ghelința și Ojdula. 

Sursa foto: Nicolae Pastor/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.