ACTUALITATE 14 februarie 2022

Bărcănenii își vor putea schimba cărțile de identitate la ei în comună

de David Leonard Bularca | 1306 vizualizări

Inițiativa ar putea deveni realitate în câteva luni 

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local din Barcani pe Ordinea de Zi s-a aflat proiectul de hotărâre „privind înființarea Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al comunei Barcani”. Proiectul a fost aprobat în unanimitate de aleșii locali, iar primarul, Nicolae Pastor, care l-a inițiat, spune că își dorește astfel să vină în ajutorul cetățenilor. 

„Momentan suntem la stadiul de avize… Durează destul de mult până îl vom înființa (probabil peste 6-7 luni). Vreau pe cât posibil ca toți cei ce intră în Primărie să își rezolve o mare parte din probleme. Una dintre ele fiind și cărțile de identitate. Pentru acest lucru oamenii sunt nevoiți să meargă la Întorsura Buzăului. Pe lângă acest aspect, având în vedere că am schimbat numerotarea în Barcani și am dat nume la străzi, sunt convins că foarte multe persoane vor vrea să își schimbe buletinul, chiar dacă nu sunt obligate să facă asta”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Nicolae Pastor. 

În acest moment, pentru a-și schimba cărțile de identitate, bărcănenii au de mers o distanță de aproximativ 8 kilometri, căci aceasta este lungimea drumului parcurs dintre comuna covăsneană și cel mai apropiat serviciu de Evidența Populației, adică cel din orașul Întorsura Buzăului. 

Sursa foto: captură de ecran – YouTube, Primăria Barcani

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.