ACTUALITATE 22 ianuarie 2022

IȘJ Covasna: 40 de elevi și preșcolari au fost confirmați cu COVID-19

de David Leonard Bularca | 1336 vizualizări

Sunt peste 50 de cazuri active de COVID-19 în rândul elevilor și preșcolarilor din județul Covasna. În ultima săptămână (17-21 ianuarie), au fost confirmate 40 de noi astfel de cazuri. În același timp, 21 de cadre didactice, două cadre didactice auxiliare și două cadre nedidactice au fost confirmate cu aceeași infecție, a anunțat printr-o informare de presă șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Kiss Imre.

„Prin prezenta vă comunicăm că în săptămâna 17-21 ianuarie 2022 în județul Covasna au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2: 40 de elevi și preșcolari (din 21 unități de învățământ: 9 zona Sf. Gheorghe, 6 zona Tg. Secuiesc, 1 din zona Covasna, 4 din Zona Înt. Buzăului, 1 din zona Baraolt), 21 cadre didactice, 2 cadru didactic auxiliar, 2 cadre nedidactice din 18 unități de învățământ (7 din zona Sf. Gheorghe, 4 din zona Tg. Secuiesc, 1 din zona Covasna, 5 din zona Înt. Buz., 3 din zona Baraolt)”, a anunțat vineri Kiss Imre.

Cazurile noi depistate s-au adăugat celor deja existente, astfel din domeniul educației județul Covasna are 86 de cazuri active de COVID - 19 (elevi, preșcolari, cadre didactice și personal nedidactic).

„În acest moment în evidența I.Ș.J. Covasna sunt 52 cazuri active la elevi și preșcolari, 26 cazuri active la cadre didactice, 3 cazuri active la cadre didactice auxiliare și 5 cazuri active la personalul nedidactic, iar activitatea față în față este suspendată la 1 clasă din cauza apariției a 3 cazuri de infecție în rândul elevilor în termen de 7 zile (XI.D Lic. Tehn. „Berde Áron”).

Începând de mâine, 22.01.2022 va intra în on-line și clasa V.B la Col. Naț. „Mihai Viteazul” din același motiv”, a mai transmis șeful IȘJ Covasna.

Mai înainte, în perioada 3-14 ianuarie a.c., 17 elevi sau preșcolari, 14 cadre didactice, două cadre din categoria personalului nedidactic și un cadru didactic auxiliar din județ se infectaseră cu virusul SARS-COV-2, după cum anunța la acea vreme IȘJ Covasna.

Săptămâna viitoare, 25-28 ianuarie, toți preșcolarii și elevii covăsneni pot merge în format fizic la școală (cu excepția celor menționați anterior), pentru că gradul de ocupare al paturilor destinate persoanelor cu COVID-19 din spitale la nivelul județului este de 17,37%, a transmis Prefectura Covasna joi. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.