SOCIAL 17 ianuarie 2022

IȘJ Covasna: de la începutul anului 17 elevi sau preșcolari și 14 cadre didactice, diagnosticați cu noul coronavirus

de David Leonard Bularca | 831 vizualizări

În perioada 3 – 14 ianuarie a.c. 17 elevi sau preșcolari, 14 cadre didactice, două cadre din categoria personalului nedidactic și un cadru didactic auxiliar din județ s-au infectat cu virusul SARS-COV-2, a transmis șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Kiss Imre. Totodată, peste 55% din personalul angajat în școlile covăsnene este vaccinat cu cel puțin o doză. 

„Un număr de 14 de cadre didactice, 17 elevi și preșcolari, 1 cadru didactic auxiliar și 2 cadre din categoria personalului nedidactic au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

Din totalul personalului (didactic, didactic auxiliar și nedidactic) angajat în unitățile de învățământ din județul Covasna sunt vaccinați  cu cel puțin o doză de vaccin 2014 persoane, cea ce reprezintă 55,2% din totalul personalului angajat”, a transmis într-o informare de presă inspectorul școlar general, Kiss Imre. 

Conform datelor din 14 ianuarie, la nivelul județului Covasna 23 de grădinițe și școli au o rată de vaccinare în rândul personalului angajat de 100%. Pe de altă parte, 48 nu au nici un angajat vaccinat.  Totuși, în afară de cele care au o rată de 100%, 91 de unități școlare au o rată de vaccinare în rândul personalului angajat de peste 60%.

Din cauza infectării cu SARS-COV-2, în perioada 3-14 ianuarie, 13 clase sau grupe din județul Covasna au avut activitățile față în față suspendate, conform aceleiași surse. 

40.000 de măști din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe au ajuns în școlile din județ

IȘJ Covasna a asigurat transportul a 40.000 de măști de protecție către școlile de pe raza județului, primite din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe. În perioada următoare, alte 12.000 de măști vor fi distribuite, de această dată din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna. 

„În perioada 03 – 14 ianuarie 2022 Inspectoratul Școlar Județean Covasna a distribuit către unitățile școlare din județ un număr de 40 000 de măști faciale de protecție, primite de la Consiliul Local Sfântu Gheorghe. În zilele următoare vor mai fi distribuite încă 12.000 de măști, primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna”, se mai arată în informarea de presă transmisă vineri de Kiss Imre. 

În săptămâna aceasta, 17-21 ianuarie, toți preșcolarii și elevii covăsneni pot merge în format fizic la școală, pentru că gradul de ocupare al paturilor destinate persoanelor cu COVID-19 din spitale la nivelul județului este de 15,49%, a transmis Prefectura Covasna sâmbătă. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.