ACTUALITATE 26 octombrie 2010

Investiţiile majorează preţul apei la Covasna

de Monica Vrânceanu | 68 vizualizări
Consiliul Local al orașului Covasna va majora prețul apei, ca urmare a extinderii și reabilitării rețelei de apă potabilă și a celei de canalizare în toate cele patru orașe ale județului. Proiectul are o valoare de 86,5 milioane de euro, din care partea ce revine orașului Covasna este de 12,97 milioane de euro, bani cu care se vor realiza o serie de investiții în domeniul vizat. Potrivit primarului Lorincz Zsigmond

Consiliul Local al orașului Covasna va majora prețul apei, ca urmare a extinderii și reabilitării rețelei de apă potabilă și a celei de canalizare în toate cele patru orașe ale județului. Proiectul are o valoare de 86,5 milioane de euro, din care partea ce revine orașului Covasna este de 12,97 milioane de euro, bani cu care se vor realiza o serie de investiții în domeniul vizat.

Potrivit primarului Lorincz Zsigmond, proiectul va fi finanțat în mare parte din fonduri europene, însă este nevoie și de cofinanțare, adică de aport propriu care trebuie să fie asigurat de Guvern, Consiliile Locale și de către Societatea de Gospodărire Comunală, al cărei aport este de 8,83% ceea ce înseamnă aproximativ 7,6 milioane de euro, sumă ce va fi asigurată printr-un credit bancar.

„Din totalul de 7,6 milioane de euro, orașul Covasna trebuie sa acopere 1,15 milioane de euro. Ținând cont de aceste aspecte și de actuala situație financiară, în prezent societatea nu poate asigura aportul propriu fără majorarea prețurilor de apă și canalizare”, a explicat primarul, susținând că fără aceste majorări investiția nu se poate realiza și cerând înțelegere în acest sens.

Primarul crede că prețurile trebuie acceptate în vederea dezvoltării orașului, ținând cont de faptul că există deja trei potențiali investitori interesați de construirea unor noi hoteluri în stațiune. Lorincz Zsigmond a mai arătat că inclusiv realizarea Centrului Balneoclimateric Multifuncțional, plănuită pentru anul 2011, depinde de investițiile legate de extinderea rețelei și reabilitarea rețelelor de apă, în vreme ce reabilitarea stației de epurare a orașului, lucrare care se afla deja în curs de realizare, a fost proiectată pentru o comunitate de 25.000 de persoane.

Foto: picsicio.us

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.