ACTUALITATE 30 octombrie 2011

Investiţii importante în reţeaua electrică întorsureană

de Monica Vrânceanu | 211 vizualizări
Electrica s-a implicat puternic în refacerea întregii rețele din zona Întorsurii Buzăului. Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Covasna continuă investițiie în modernizarea liniilor și stațiilor electrice, urmând astfel tendința anului trecut și având programate lucrări...

Electrica s-a implicat puternic în refacerea întregii rețele din zona Întorsurii Buzăului.

Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Covasna continuă investițiie în modernizarea liniilor și stațiilor electrice, urmând astfel tendința anului trecut și având programate lucrări de investiții și reparații în rețeaua de distribuție a energiei electrice. Mai mult de atât, cei de la Electrica s-au implicat puternic în refacerea întregii rețele din zona Întorsurii Buzăului, ca urmare a necesităților stringente în acest sens, aici existând rețele la care nu s-a mai lucrat de zeci de ani de zile.

Directorul SDEE Covasna, Jozsa Csaba, a declarat că investițiile vizează menținerea în stare de funcționare a rețelei și reducerea consumului propriu tehnologic, iar acestea vor fi atinse prin modernizarea rețelei cu adoptarea tehnologiilor noi și a unor materiale performante, îmbunătățirea nivelului de tensiune în diferite puncte ale rețelei de distribuție și satisfacerea cerințelor legale în domeniul distribuției energiei electrice.

Lucrări complexe în tot judeţul

”Având în vedere repartiția volumului de instalații și a numărului de consumatori pe nivele de tensiuni, nivelul pierderilor de tensiune pe diferitele tipuri de instalații, cât și complexitatea rețelelor de joasă tensiune, cele mai multe lucrări s-au concentrat spre acest segment. Mai exact, este vorba despre lucrări care au implicat schimbări de conductoare, refacerea branșamentelor degradate – cu aducerea punctului de delimitare și măsură la limita de proprietate – pe domeniul public, scoaterea grupurilor de măsură în casa scărilor la blocuri, montarea cutiilor de distribuție de iluminat public în vederea separării rețelelor destinate numai pentru acest scop, a cuiburilor de barză pe stâlpii rețelelor de joasă tensiune, trecerea rețelelor aeriene în cablu – la orașe și realizarea de noi posturi de transformare și reconfigurări în rețeaua de joasă tensiune, în vederea îmbunătățirii nivelului de tensiune”, a explicat Jozsa Csaba, referindu-se la lucrările Electrica din întregul județ.

Lucrările vor continua şi în 2012

Referindu-se la investițiile din zona Întorsurii, Jozsa Csaba a subliniat că, în primul rând, prioritizarea lucrărilor a depins de vechimea rețelelor și de faptul că există zone ale județului în care pur și simplu nu s-a investit de ani și ani.

”Țin să precizez din capul locului că nu fac nicio diferențiere între zonele județului; eu sunt brașovean, nu merg pe ideea de zonă românească sau ungurească. Dragostea de care vorbește apostolul Pavel către comunitatea din Corint nu face nicio diferențiere între oameni, căci în fața lui Dumnezeu toți suntem egali. Dacă am înțeles acest lucru elementar, atunci resul este o poveste. Peste tot ne confruntăm cu aceleași rețele învechite, de aceea vreau să accentuez importanța lucrărilor de modernizare a instalațiilor electrice din tot județul. Prin urmare, pot spune că am făcut nenumărate lucrări pe arealul Întorsura Buzăului și vom continua pe această idee în 2012, astfel încât să rezolvăm pentru 40 de ani de acum încolo neconformitățile energetice de aici”, a explicat Jozsa Csaba.

În termeni tehnici, acesta a arătat că investițiile au vizat îmbunătățirea nivelelor de tensiune din localitățile Ciumernic, Sita Buzaului – Bobocea, zona Mănăstirii, Lădăuți și, desigur, Întorsura Buzăului. În plus, au fost derulate în paralel nenumărate lucrări de reparații în această zonă, pentru 2012 fiind plănuite lucrări de îmbunătățire a nivelului de tensiune la Brădet, Barcani și o nouă zonă din Ciumernic.

Pentru anul 2012, prioritatea o constituie continuarea tipurilor de lucrări pe rețelele de joasă tensiune, astfel că au fost programate lucrări de trecere a rețelelor aeriene în cablu, cu refacerea branșamentelor și scoaterea punctelor de măsură pe domeniul public și lucrări de îmbunătățire a nivelului de tensiune – prin posturi de transformare noi și reconfigurarea rețelelor de joasă tensiune în 20 de localități ale județului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.