ACTUALITATE 5 octombrie 2010

În centrul orașului vor fi construite peste 200 de locuri de parcare subterane

de Ana Sidon | 925 vizualizări
Valoarea acestora depăşeşte 11 milioane de lei Consilierii locali din Sfântu-Gheorghe au aprobat ieri amenajarea din bugetul local a unui număr de 205 locuri de parcare subterane pe strada Libertății, valoarea acestora ajungând la 11.208.617 lei. Proiectul în sine făcea parte din Proiectul Intergrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului, și inițial cuprindea și construirea a două parcări supraterane, pe străzile Nicolae Bălcescu și Tavaszi Sandor.

Valoarea acestora depăşeşte 11 milioane de lei

Consilierii locali din Sfântu-Gheorghe au aprobat ieri amenajarea din bugetul local a unui număr de 205 locuri de parcare subterane pe strada Libertății, valoarea acestora ajungând la 11.208.617 lei.

Proiectul în sine făcea parte din Proiectul Intergrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului, și inițial cuprindea și construirea a două parcări supraterane, pe străzile Nicolae Bălcescu și Tavaszi Sandor.

Nu toate cheltuielile proiectului erau eligibile, iar în urma  verificării administrative şi a eligibilităţii el nu a fost acceptat pentru finanţare.

În această situație, deoarece valoarea realizării parcajului subteran din strada Libertăţii este mai mică decât contribuţia municipiului la totalul cheltuielilor, în cazul în care ar fi fost acceptată realizarea celor trei obiective, prin renunţarea la cele două parcaje supraterane se poate realiza parcajul subteran din bugetul municipiului. Acest lucru a fost aprobat ieri de consilierii locali.

În total, PIDU cuprindea șase proiecte care au fost elaborate și depuse în vederea finanțării, unul fiind tocmai acesta privind parcările supra și subterane.

Din cele șase proiecte a fost acceptat proiectul „Amenajarea spaţiilor pietonale din centrul istoric al Municipiului Sfântu Gheorghe”, care prevede amenajarea unor spaţii pietonale în centrul municipiului, cuprinzând şi partea din strada Libertăţii sub care este prevăzută amenajarea parcajului.

Pentru ca acest proiect să poată fi realizat prin Programul operațional Regional, unde a fost depus PIDU, este necesară mai întâi realizarea parcărilor subterane, de aceea CL  decis ca acest lucru să se întâmple din bugetul local.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Marian, 7 octombrie 2010
alina:mare panarama de puicuta esti draguto.In 18 ani nu s-a facut nimic in orasul asta iar acum cand se face ceva dai cu papagalu?Oare ti-ai platit impozitele la timp?Din ce bani vrei sa ai un oras citeste integral
alina, 6 octombrie 2010
ce spatii pietonale? nu sunt suficiente in "Centru istoric"? este spalare de bani intre primar si cel care a asigurat bordura din str. Ciucului-firma din Arcus. Asa au schimbat si in oras de la cele citeste integral
Sorin, 6 octombrie 2010
nu vreau sa ma gandesc daca faceti parcarea subterana cat o sa fie taxa....5-6 lei / ora? Avem cea mai mare taxa de oriunde....in Sibiu e 1 leu / zi, in Bv 1.5/ora,etc....cum sa pui 3 lei pe ora??? citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.