ACTUALITATE 9 iunie 2022

IGPR: un polițist a fost recompensat după intervenția în care doi oameni ai legii au fost împușcați la Barcani

de David Leonard Bularca | 1421 vizualizări

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, că un agent de poliție a primit o recompensă pentru modul în care a acționat în cadrul intervenției în care doi polițiști au fost împușcați, în 2020, în comuna Barcani. În cazul altor trei polițiști s-a dispus „atenționarea”. 

Un ofițer și un agent de poliție au fost cercetați pentru a se stabili dacă au avut sau nu abateri disciplinare. 

„În urma verificărilor efectuate de structurile de specialitate din cadrul Poliției Române, cu privire la modul de organizare și desfășurare a misiunii la care faceți referire, în temeiul art. 59 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, s-a aprobat măsura cercetării prealabile a unui ofițer și a unui agent de poliție, în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare prevăzute de art. 57, lit. b) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului”, au precizat, pentru redacția noastră, reprezentanții IGPR. 

„De asemenea, în temeiul art. 581, din Legea nr. 360/2002, s-a dispus atenționarea a trei agenți de poliție. Totodată, în conformitate cu art. 54, lit. b)- g) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, unui agent de poliție i-a fost acordată o recompensă, pentru modul în care a acționat, în vederea limitării efectelor evenimentului deosebit de grav, se mai arată în răspuns.

Bărbatul care în noiembrie 2020 a împușcat doi polițiști în zona membrelor inferioare, în timp ce se aflau în timpul serviciului, a fost condamnat la 16 ani și 8 luni de închisoare. Covăsneanul a fost găsit vinovat pentru „ultraj, în forma tentativei de omor calificat”, „violență în familie, în forma tentativei la omor”, dar și de „uz de armă fără drept”. 

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.