ACTUALITATE 5 noiembrie 2020

Polițiști împușcați la Barcani, în timp ce puneau în executare un mandat de aducere

de Iulia Drăghici - Taraș | 13406 vizualizări

Doi polițiști au fost împușcați în zona membrelor inferioare, în timpul unei acțiuni de punere în executare a unui mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat din zona localității Barcani, care, anterior, a agresat fizic un polițist din comună. Oamenii legii au fost duși la spital, în stare stabilă, și sunt în afara oricărui pericol.

„La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 09.00, în fața sediului Postului de Poliție Barcani, doi bărbați, în vârstă de 20, respectiv 52 de ani, ar fi agresat fizic un polițist. Cei doi bărbați fuseseră citați la sediul Postului de Poliție Barcani, în vederea soluționării unei petiții. Aceștia au devenit recalcitranți și l-ar fi tras de uniformă pe șeful de post, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit cu pumnul pe polițist.

Având în vedere cele întâmplate, doi polițiști din cadrul Postului de Poliție au intervenit în sprijinul colegului agresat, folosind spray iritant-lacrimogen, asupra celor doi bărbați, care au fugit de la fața locului.

Ulterior, în jurul orei 16.00, în timp ce polițiștii puneau în executare un mandat de aducere, emis pe numele unuia dintre cei doi bărbați, aflându-se la domiciliul acestuia, bărbatul ar fi luat un pistol și ar fi tras cu acesta, rănind doi agenți de poliție, la nivelul membrelor inferioare.

Cei doi bărbați au fost imobilizați de polițiști, fiind conduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Polițiștii răniți au fost transportați la o unitate medicală, în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Întorsura Buzăului”, arată, într-un comunicat de presă, IPJ Covasna.

Și IGPR anunță că a început verificări cu privire la modul de organizare și desfășurare a misiunii.

Referitor la evenimentul din județul Covasna, Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern și S.I.A.S., ambele din cadrul I.G.P.R., cu privire la modul de organizare și desfășurare a misiunii.

La finalizarea acestor verificări, se vor dispune măsurile legale care se impun”, transmite IGPR.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.