ACTUALITATE 30 octombrie 2011

Fruntași la Recensământ

de Monica Vrânceanu | 60 vizualizări

Astăzi este ultima zi a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor.

Județul Covasna se situează din nou pe primul loc în țară în ceea ce privește locuințele și persoanele recenzate în cadrul Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor. Potrivit Prefecturii Covasna, între 20 și 28 octombrie au fost recenzate 78.558 de locuinţe (89,74% din numărul total de locuinţe estimate a fi recenzate) şi un număr de 188.933 persoane.

Cu acest rezultat, județul nostru este primul pe țară, urmat fiind de Vâlcea (89,45%), cu o medie pe ţară de 81,81% în privința recenzării.

Confuziile pricinuite de declararea/nedeclararea Codului Numeric Personal (CNP) au dus la complicarea situației, astfel că în ultimele două zile recenzorii au trebuit să revină la cei recenzați și care nu-și declaraseră CNP-ul. Cu toate acestea, au existat şi cazuri în care oamenii nu au mai fost găsiți acasă sau pur și simplu au refuzat să colaboreze în acest sens. Drept urmare, autoritățile atrag atenția că CNP-ul trebuie declarat, astfel că alături de persoanele care nu au fost încă recenzate, astăzi sunt așteptați la primăriile localităţilor în care îşi au domiciliul şi să ia legătura cu secretarul primăriei pentru a fi luați în evidenţă toți cei care se află în astfel de situații.

În judeţul Covasna nu s-a semnalat niciun incident în cursul Recensământului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.