ACTUALITATE 25 octombrie 2011

Din nou blocaj, nervi și neînțelegeri pe Strada Kőrösi Csoma Sándor

de Székely Emőke | 55 vizualizări

Strada Kőrösi Csoma Sándor din Sfântu Gheorghe va rămâne o temă intens discutată, cel puţin până la finalizarea lucrărilor de asfaltare a drumului, lucrări care durează parcă de când lumea. E de înțeles prin urmare de ce riveranii nu mai au răbdare și nu mai tolerează blocarea accesului, nici disconfortul provocat de acțiunile parcă lipsite de vreun soi de coerență ale constructorilor.

Dacă este să asculţi părţile implicate, toată lumea are propria ”dreptate”. Episodul cel mai recent al acestui deja obişnuit scandal a avut loc ieri, când muncitorii au închis din nou drumul. Din nou în miezul zilei, din nou fără a anunța pe nimeni în prealabil, din nou ignorând total faptul că strada e totuși locuită. Constructorii spun că au făcut acest lucru ca să poată munci, dar motivația lor e neconvingătoare în fața şoferilor, dar şi a reprezentantului Primăriei. Administratorul public al oraşului, Czimbalmos Csaba, prezent la fața locului, spune că firma constructoare ar putea efectua aceste lucrări şi noaptea, evitându-se astfel majoritatea problemelor.

Cert este că strada Kőrösi Csoma Sandor a fost închisă ieri la orele dimineţii, urmând ca mai apoi, spre prânz, circulaţia să se desfăşoare aici pe un singur sens. Muncitorii au turnat deja primul strat de asfalt pe stradă, iar acum trebuie să aducă gurile de canalizare la nivelul drumului pentru a putea apoi turna şi stratul de uzură. Această lucrare nu este însă una minoră, având în vedere că pe stradă sunt guri de canalizare la fiecare trei metri distanţă. Aşadar, şi şoferii care se încumetă să intre pe această stradă fac deocamdată slalom printre craterele gurilor de canalizare, cratere care uneori se întind pe suprafețe de câțiva metri pătrați.

Czimbalmos Csaba a dorit să dea noi asigurări că după ce se vor aduce gurile de canalizare la nivelul şoselei, turnarea startului de uzură va merge repede. „Strada va trebui terminată în acest an, şi cu toate că urmează şi alte lucrări, cum ar fi de exemplu cele de amenajare a trotuarelor, strada va fi circulabilă”, a declarat Czimbalmos.

Lucrările de reabilitare a străzii Kőrösi Csoma Sandor durează deja de doi ani, iar cei care locuiesc pe această stradă, precum și societățile comerciale ce-și au sediile aici spun că s-au săturat de permanenta stare dezastruoasă a drumului, de praful înnecăcios, de zgomotul utilajelor și de tot disconfortul pe care-l produc veșnicele reparații – inclusiv pierdere de vreme.

Lucrările realizate de către municipalitate, pe mai multe străzi din Sfântu-Gheorghe, printre care Kőrösi Csama Sandor și Bisericii, sunt finanţate din creditul în valoare de 11 milioane de euro aprobat de  Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.