ACTUALITATE 13 mai 2014

Din ce în ce mai mulți părinți aleg grădinițele cu program prelungit

de Székely Emőke | 73 vizualizări

Programul de muncă și ritmul de viață alert îi determină pe părinți să aleagă pentru copiii lor grădinițe cu program prelungit. Pentru anul școlar 2014-2015, în județul Covasna vor fi 7.200 de locuri la grădinițe, dintre care 4.570 sunt la grădinițe cu program normal, iar 2.630 la grădinițe cu program prelungit. Numărul este suficient, este de părere șefa Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, Keresztély Irma.

„În ultimii ani a crescut interesul pentru grădinițele cu program prelungit. Acestea însă funcționează doar în mediul urban și în două comune, din motive obiective. Pe de o parte în mediul rural lipsește infrastructura necesară, cum ar fi de exemplu condițiile adecvate pentru luarea mesei, iar pe de altă parte nu avem posturi didactice suplimentare pentru ca și aici să poată funcționa grădinițe cu program prelungit, pentru că la aceste grupe trebuie să predea două educatoare” – a declarat inspectorul şcolar general.

Aceasta a mai spus că nu are semnale din teritoriu despre nereguli în procesul de înscriere a copiilor în grădinițe, şi că sunt locuri suficiente pentru toți copiii.

De asemenea, inspectorul șef a precizat că Ministerul Educației intenționează ca din anul școlar 2015-2016 să introducă ultimul an de grădiniță în învățământul obligatoriu. „Deocamdată grădinița nu este obligatorie, însă la școală se observă diferența între copiii care au frecventat grădinița și cei care nu” – a declarat Keresztély.

Înscrierile la grădinițe se fac până la începerea noului an școlar, însă experiența anilor trecuți arată că cei mai mulți părinți își înscriu copiii înainte de vacanța de vară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.