ACTUALITATE 25 noiembrie 2011

De Ziua Naţională, poftiți la baluri!

de Székely Emőke | 234 vizualizări
Două baluri „oficiale” apar în acest an în programul Zilei Naţionale la Sfântu-Gheorghe: Balul pentru Comunitate şi cel de la Restaurantul Park. Anul acesta evenimentele dedicate Zilei Naţionale se întind pe parcursul mai multor zile, iar programele par a fi împărțite...

Două baluri „oficiale” apar în acest an în programul Zilei Naţionale la Sfântu-Gheorghe: Balul pentru Comunitate şi cel de la Restaurantul Park.

Anul acesta evenimentele dedicate Zilei Naţionale se întind pe parcursul mai multor zile, iar programele par a fi împărțite pentru toate gusturile şi toate vârstele. Pentru ca voia bună să fie multă şi pentru cât mai multe persoane, nu puteau lipsi balurile, două la număr fiind cuprinse în programul oficial.

Balul pentru Comunitate

Anul trecut, Asociația Pentru Comunitate a lansat ideea unui „Bal pentru Comunitate” al cărui obiectiv era acela de a aduna la aceeași manifestare membrii tuturor spectrelor politice românești, precum și ai societății civile, astfel încât ideea de „zi a tuturor românilor” să fie mai mult decât o afirmație. În premieră, după mulți ani, PDL-iștii, PSD-iștii și PNL-iștii au fost alături într-un cadru relaxat și succesul petrecerii a fost unul notabil.

Iniţiativă reuşită, eveniment repetat

Reușita inițiativei de anul trecut a dus la repetarea ei în acest an, când miercuri 30 noiembrie de la ora 19,30, în sala Orchidea Events, românii vor fi alături din nou, indiferent de orientările lor politice. Solicitările primite de organizatori au fost numeroase. Fiecăreia dintre cele mai importante trei organizații politice din județ i s-au alocat câte aproximativ 25 de locuri, restul de locuri disponibile completându-se pe sistemul „primul venit – primul servit”.

Politicienii sărbătoresc împreună

„Acest bal este unul cu un mesaj adiacent foarte puternic, acela că măcar în astfel de momente putem și trebuie să fim împreună. În prea mulți ani, multiplele baluri care se organizau purtau o anumită coloratură politică, ceea ce credem că este de evitat. Locurile la evenimentul din acest an sunt deja în bună măsură ocupate. Sper să nu supărăm pe nimeni dacă începând de vineri nu vom mai putea da curs solicitărilor. Balul de 1 Decembrie de la restaurantul Park este de asemenea un eveniment public, deschis tuturor, pe care îl recomandăm călduros și la care probabil mulți dintre noi vom participa de asemenea” a declarat Daniel Șanta, reprezentantul Asociației Pentru Comunitate.

Meniu bogat şi cea mai bună trupă locală!

Evenimentul din 30 noiembrie de la Sala Orchidea Events propune un meniu modern și bogat. Aperitivul propus de organizatori conține piept de pui pane, chifteluţe din carne de porc, muşchi file afumat, şuncă presată umplută, ouă umplute, ardei umpluţi cu cremă de brânză sau roşii umplute cu vinete. Felul principal include cotlet de porc la grătar, cașcaval pane, cartofi țărănești și castraveți murați umpluți cu varză. Nu vor lipsi desertul delicios, cafeaua și răcoritoarele, iar meniul de băuturi alcoolice va fi unul foarte diversificat, la prețuri accesibile. Atmosfera va fi întreținută de trupa Group 89 din Întorsura Buzăului, invitată special de organizatori după prestația excelentă de anul trecut. „Am suportat din sponsorizări o bună parte din costul formației, pentru că ne dorim un eveniment cât mai reușit și știm că cei de la Group 89 sunt o garanție în acest sens. Încă nu am acoperit suma întreagă, dar sunt convins că până la ziua balului totul va fi ok” ne-a spus unul dintre organizatori. Un meniu a costat în cazul Balului pentru Comunitate 75 de lei de persoană.

Bal şi la Restaurantul Park cu meniu tradiţional

Balul dedicat Zilei Naţionale va fi organizat pe data de 1 Decembrie la Restaurantul Park, cu începere de la ora 19,30. Acest bal are deja o tradiţie de câţiva ani, fiind un eveniment care s-a bucurat constant de interes și un public fidel. Proprietarul restaurantului, Kovács István, spune că evenimentul va fi unul aparte, la care gazda îşi va primi musafirii cu ţuică fiartă şi bulz la cuptor făcut în aer liber.

Meniul va fi unul tradiţional, cu bucate alese din bucătăria românească, şi va conţine chifteluţe „cosânzeana”, pastramă de porc, pastă de peşte alb în aspic, roşii umplute cu brânză de vaci, sufleu din şuncă cu ciuperci, file de curcan cu seminţe de susan ca şi aperitiv, felul principal va fi peşte, cartofi natur cu verdeaţă, medalion de porc ca la Păltiniş cu garnitură pilaf alb şi piure de cartofi, iar la desert oaspeţii vor putea savura papanaşi olteneşti cu gem de afine şi smântână. Meniul include şi vin, dar şi bere, iar atmosfera va fi întreţinută de formaţia lui Nini Călitu de la Întorsura Buzăului. Preţul meniului este de 75 de lei, iar locuri mai sunt, aşa că dacă doriţi să vă petreceţi seara de 1 Decembrie la restaurant, într-o atmosferă de sărbătoare, înscrieţi-vă la Balul dedicat Zilei Naţionale.

În concluzie, două baluri în decurs de tot atâtea zile îşi aşteaptă participanţii. Fie că alegeţi Balul pentru Comunitate, sau pe cel de la Restaurantul Park, fie pe amândouă, voia bună este cuvântul de ordine. Organizatorii speră că bucatele alese şi muzica bună vor face aceste evenimente de neuitat și promit să se „dea peste cap” pentru a-și satisface musafirii.  Distracție plăcută!

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
L, 27 noiembrie 2011
Te tine cineva legat aici(Jalnicu.hoO?? Taie-o in pusta sa vezi ce bine-i acum.E doar 27% TVA-ul.Sa tot traiesti!
jancu.hu, 27 noiembrie 2011
Ce sa sarbatoresc de 1 Decembrie? Cand nu sunt mandru ca traiesc in Romania...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.