ACTUALITATE 19 decembrie 2011

De azi plătim mai mult pentru taxi

de Székely Emőke | 102 vizualizări

Preţul maxim admis creşte la 1,9 lei / km.

Taximetriştii din Sfântu Gheorghe operează cu acelaşi tarif maxim din anul 2008, şi anume 1,7 lei pe kilometru. Începând de azi însă tariful se va majora la 1,9 lei pe kilometru, iar tariful de noapte nu poate depăşi 2,1 lei pe kilometru. Reprezentantul unei firme de taximetrie, Győr Árpád, a declarat că a fost nevoie de această măsură pentru că în 2008, pe când s-a fixat tariful de 1,7 lei, preţul unui litru de carburant era de 3,4 lei. Acum preţul benzinei şi a motorinei este de peste 5 lei, aşadar acest lucru justifică scumpirea transportului de taxi. El a mai spus că unii taximetrişti şi-au schimbat deja contoarele conform noului tarif la sfârşitul săptămânii, urmând ca până azi dimineaţă toate ceasurile taxiurilor din Sfântu Gheorghe să fie adaptate noului tarif.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Primar_la_Hetea, 19 decembrie 2011
Care motorina , multe sunt pe GPL . Se mai aduga si pretul de pornire, iar aparatele inregistreaza km parca ar fi sute de metri. Niste verificari la aparate nu strica.
Mihnea, 19 decembrie 2011
Pentru o cursa din centru pana in Simeria se platea in medie 5 lei... acu o sa fie 6, poate 7 in functie de semafoare... adica 1 litru de benzina pentru 2 km... in conditiile in care cu 1 litru de citeste integral
razvan, 19 decembrie 2011
Cred ca e unul din cele mai mari tarife din tara. EXAGERAT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.