ACTUALITATE 26 aprilie 2016

Crucea Roșie Covasna: Peste 7.000 de lei strânşi din donaţii la Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 848 vizualizări

Evenimentul „Weekend în familie”, organizat de Crucea Roşie Covasna cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, a fost un real succes. Organizaţia umanitară a reuşit să îşi atingă scopul de a colecta fonduri pentru tabăra de vară de la Cernat, de care vor beneficia circa 60 de copii nevoiaşi din judeţ. Suma totală donată de cei care au trecut pragul sediului filialei Crucea Roşie este de peste 7.000 de lei.

„Pe parcursul celor trei zile am reuşit să strângem 7 mii de lei şi circa 10 mii de forinţi. Acţiunea a fost o reuşită! În timpul evenimentului am avut alături de noi în total 59 de voluntari. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în aceste zile, care au donat şi care ne-au vizitat”, ne-a declarat coordonatorul voluntarilor Crucea Roşie Covasna, Opra Zsófia-Szende.

Potrivit acesteia, activitatea de strângere de fonduri pentru tabăra de la Cernat, organizată în cadrul zilelor oraşului, s-a desfăşurat pentru al cincilea an consecutiv. Până anul acesta, când s-au donat bani în valoare de peste 7 mii de lei, suma maximă colectată fusese de circa 4 mii de lei.

Cei care au fost curioşi să intre în curtea organizaţiei în timpul Zilelor Sfântu Gheorghe au putut să găsească atât bunătăţi pe toate gusturile, dar şi un castel gonflabil, un ponei şi activităţi distractive pentru copii.

Pe lângă tabăra de vară de la Cernat, dedicată copiilor nevoiaşi, Crucea Roşie Covasna se pregăteşte şi pentru a 53-a ediţie a concursului de prim-ajutor adresat elevilor, „Sanitarii Pricepuţi”. La competiţia judeţeană, care va avea loc în 17 mai în faţa Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe, sunt aşteptate să participe peste 350 de persoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.