ACTUALITATE 10 mai 2012

Concurs de prim ajutor

de Székely Emőke | 53 vizualizări

Liceul Székely Mikó merge în finala pe țară.

Peste 100 de elevi de gimnaziu și de liceu au participat ieri la Sfântu Gheorghe la un concurs de prim ajutor organizat de Crucea Roșie Filiala Covasna. Scopul competiției a fost acela ca elevii să fie puși în situații reale în care o persoană are nevoie de prim ajutor. Dacă în anii trecuți echipele au primit materiale sanitare pe care le puteau folosi, acum au avut parte de o simulare a unor situații care se pot întâmpla oricând, și nu au avut la dispoziție nici instrumente, nici materiale sanitare.

Elevii s-au descurcat bine, dar pentru că este vorba de un concurs, trebuie să existe şi câștigători. La secțiunea gimnaziu primele două locuri au fost ocupate de Școala Generală „Borbáth Károly” din Boroșneu Mare, școală care a participat cu două echipe la concurs, iar pe locul trei s-a clasat Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”. La secțiunea liceu pe primul loc s-a clasat Liceul Teoretic „Székely Mikó”, urmat de Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Liceul Teologic Reformat.

Finala pe țară este organizată anul acesta pentru elevii de liceu, întrucât anul trecut a fost pentru gimnaziști. Aceasta va avea loc în luna iunie la Poiana Pinului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.