ACTUALITATE 23 ianuarie 2012

CJ cere socoteală clubului Sepsi BC

de Székely Emőke | 54 vizualizări

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a ieșit la rampă în ceea ce privește situația clubului de baschet Sepsi BC. Șeful administrației publice județene le cere celor de la club să aducă documente justificative pentru sumele alocate de CJ. “În ultima perioadă s-au înmulțit știrile despre clubul Sepsi BC, iar membri din sânul acestuia arată cu degetul către Consiliul Județean. Din anul 2008 clubul acesta a beneficiat de susținere crescută din partea Consiliului Județean, iar noi dorim în continuare să susținem sportul, inclusiv această echipă de baschet, dar acest lucru presupune două condiții: rezultate și decont după condițiile impuse de către CJ” – a declarat Tamás Sándor.

În 2008 clubul a primit din partea CJ suma de 550.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 74% din bugetul total alocat sportului de către instituție. În 2009 Sepsi BC a primit 500.000 de lei, adică 82% din suma alocată sportului covăsnean, în 2010 522.000 lei, ceea ce a însemnat 73,5% din banii tuturor sportivilor din județ. În 2011 CJ a alocat pentru Sepsi BC 400.000 lei. “Contractul între cele două părți a fost încheiat pe data de 6 mai 2011, iar pe 23 mai am transferat în contul clubului suma de 240.000 lei, bani care nu au fost decontați în întregime nici până acum, deși termenul pentru acest lucru a expirat pe data de 31 decembrie” – spune președintele Consiliului Județean.

Clubul de baschet Sepsi BC nu a depus proiect pentru anul 2012 la CJ. În ceea ce privește Consiliul Local Sfântu Gheorghe, termenul limită pentru depunerea proiectului este de 31 ianuarie. Deocamdată orașul nu are bugetul adoptat, dar după ce acest lucru se va întâmpla va avea loc și împărțirea banilor pentru cluburile sportive care au depus proiecte. Cert este că Sepsi BC nu a avut probleme în legătură cu decontarea banilor față de Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.