ACTUALITATE 20 octombrie 2010

Civicii maghiari din Consiliul Judeţean cer demisia managerului Spitalului Judeţean

de Monica Vrânceanu | 125 vizualizări
Fracțiunea Partidului Civic Maghiar din Consiliul Județean Covasna consideră că, în urma analizei realizată asupra activității desfășurate la Spitalul Județean de Urgențe Sfântu Gheorghe, se impune demisia managerului Torok Zsuzsanna. Președintele Colegiului Farmaciștilor Covasna, consilierul județean Nagy Andras, a declarat că rezultatele raportului referitor la Spitalul Județen arată clar că acesta se află într-o

Fracțiunea Partidului Civic Maghiar din Consiliul Județean Covasna consideră că, în urma analizei realizată asupra activității desfășurate la Spitalul Județean de Urgențe Sfântu Gheorghe, se impune demisia managerului Torok Zsuzsanna.

Președintele Colegiului Farmaciștilor Covasna, consilierul județean Nagy Andras, a declarat că rezultatele raportului referitor la Spitalul Județen arată clar că acesta se află într-o situație „deplorabilă” atât din punct de vedere al infrastructurii cât și din punct de vedere al actului medical.

„De când este doamna Torok Zsuzsanna director, adică din anul 2008, Spitalul doar a decăzut, dumneaei fiind adusă dintr-un mediu fără legătură cu managementul medical, fiind numită politic. De aceea, considerăm că aprecierea în raport a „managementului remarcabil” este ruptă de realitate și aparține unui discurs de tip comunist, căci același document arată clar cum cheltuielile au crescut, iar bolnavii au rămas mai mult internați - asta arată că mecanismul tratării acestora are și el o neregulă. Cifrele din raport - legate de număr de paturi, cazuri, investiții, cheltuieli - toate sunt foarte proaste, așa că managerul Torok Zsuzsanna ar trebui să plece chiar înainte de scoaterea la concurs a postului”, a explicat Nagy Andras.

Acesta a recunoscut că, în calitate de om direct implicat în sistemul sanitar, a știut la fel ca și alții că Spitalul Județean era prost manageriat în ultimii doi-trei ani, însă a explicat că acest lucru nu a fost recunoscut niciodată oficial pentru că instituția aparținea de București și nu era descentralizată.

În același context, Nagy Andras a apreciat că alegerea consilierului ministrului Sănătății, Vass Levente, la conducerea noului Consiliu de Administrație al Spitalului este o mișcare bună, apreciind că Vass este „un adevărat profesionist care a făcut multe pentru sistemul sanitar din România în ultimii zece ani”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
diana, 23 octombrie 2010
imi place fotografia asta cu ,,doamna"manager.ca ea arata si spitalul judetean de ,,urgenta".spitalul e mare si urat,si cam distrus,pe dinauntru si pe dinafara.speram remedierea situatiei!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.