ACTUALITATE 11 februarie 2011

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe va atinge în 2011 130 de milioane de lei

de Monica Vrânceanu | 43 vizualizări
Anul 2010 a fost încheiat pe excedent de reşedinţa de judeţ Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat ieri, în ședință extraordinară, bugetul orașului pentru anul 2011. Primăria a încheiat anul 2010 cu un excedent în valoare de 2,95 milioane de lei, iar consilierii locali s-au pus, tot ieri, de acord în privința modului în care acești bani vor fi folosiți. Astfel, cu un buget total aprobat în valoare de 88 de milioane de lei, consilierii au decis ca cei 2,9 milioane de lei

Anul 2010 a fost încheiat pe excedent de reşedinţa de judeţ

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a aprobat ieri, în ședință extraordinară, bugetul orașului pentru anul 2011. Primăria a încheiat anul 2010 cu un excedent în valoare de 2,95 milioane de lei, iar consilierii locali s-au pus, tot ieri, de acord în privința modului în care acești bani vor fi folosiți.

Astfel, cu un buget total aprobat în valoare de 88 de milioane de lei, consilierii au decis ca cei 2,9 milioane de lei să fie utilizați în amenajarea de parcări pe străzile Sălciilor, Lăcrămioarei, Nuferilor, Pescarilor și Bvd. Nicolae Iorga, Păiuș David, Căminului, Ciucului, Libertății și Stadionului. Tot din excedent s-au direcționat bani pentru modernizarea străzilor Miko Imre și Libertății - peste 1,1 milioane de lei, în vreme ce 600.000 de lei au fost alocați pentru reparații la Piața Muhai Viteazul și alți 300.000 de lei pentru amenajarea Sălii Studio a Teatrului. S-au mai aprobat diverse sume pentru achiziționarea unor calculatoare, amenajarea unor stații de taximetrie, precum și pentru achziționarea unor containere subterane.

În ceea ce privește bugetul municipiului pe 2011, cheltuielile prevăzute în acesta însumează 88.411.470 lei. Cheltuielile de personal reprezintă 4,6 milioane de lei, cele de funcționare 2,3 milioane și cele de capital 582.230 lei - aici fiind cuprinsă inclusiv suma necesară reparațiilor necesare pentru clădirea Primăiei.

Bugetul mai prevede și un transfer de 1,7 milioane de lei către Poliția Locală - pentru cheltuieli de funcționare -, și cheltuieli în valoare de 29 de milioane de lei cu salarizarea personalului din învățământ, plus 700.000 de lei cheltuieli de personal pentru asigurarea drepturilor salariale ale asistenților medicali comunitari și personalului medical din școli.

Pentru completarea veniturilor proprii, Teatrul Tamasi Aron a primit un buget de 3,1 milioane de lei, Teatrul Andrei Mureșanu 700.000 de lei, Casa de Cultură Municipală 990.000 de lei, iar Asociaţia Mives 15.000 lei. La acest capitol, pe parcursul anului se speră o suplimentare a bugetului Teatrului Andrei Mureșanu cu 50.000 de lei, urmând ca CL să mai discute de asemenea și acordarea a alți 50.000 de lei pentru Comisia de Tineret și Sport și 25.000 de lei pentru proiectele multiculturale.

Bugetul municipiului mai cuprinde sume pentru programe culturale și sportive, cheltuieli ale unităților aflate în subordine, cheltuieli destinate sprijinirii bisericilor, precum și planuri de investiții cum ar fi cele de reabilitare a infrastructurii pîrtiei de schi de la Șugaș Băi, restaurări de monumente istorice, achiziționarea unor diverse utilaje, reabilitarea unor imobile, achiziționări de imobile și terenuri, diverse proiecte, protecția mediului, acțiuni economice, modernizări de străzi și altele.

Primarul Antal Arpad a declarat că celor peste 88 de milioane de lei ale bugetului li se vor mai adăuga bani prin veniturile proprii și prin proiectele câștigate de către Primărie, astfel că bugetul va atinge 130 de milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.