ACTUALITATE 27 octombrie 2011

Bani pentru Bienala Reflex

de Székely Emőke | 59 vizualizări

Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a aprobat alocarea sumei de 250.000 de lei.

În cadrul şedinţei ordinare de luna aceasta, Consiliul Local Sfântu-Gheorghe a aprobat propunerea de alocare a sumei de 250.000 de lei pentru organizarea de către Teatrul Tamási Áron (TTA) a Bienalei Reflex. Cu toate că un alt proiect de hotărâre care viza sprijinirea unor evenimente culturale a fost scos de pe ordinea de zi, cel ce viza acest festival a rămas şi a trecut, primind finanțare fără prea mari discuţii.

Festivalul Internaţional de Teatru Bienala Reflex, al cărui a doua ediţie ar fi trebuit să se organizeze în primăvara acestui an, a fost amânat pentru anul viitor ca urmare a lipsei de fonduri care a afectat TTA în special în 2010. „Reflexul” din primăvara lui 2012 va fi construit pe principiul aducerii la Sfântu-Gheorghe a celor mai bune spectacole produse în spaţiul cultural al Europei Centrale şi de Est în ultimele două stagiuni, pe scena din oraşul nostru urmând a fi invitate totodată importante trupe şi companii de teatru din Occident, cu spectacole reprezentative pentru cultura teatrală din Vest.

Prima ediţie a  Bienalei Reflex a avut un ecou deosebit în presa scrisă şi audiovizuală, circa 25 de instituţii media – ziare, radiouri şi televiziuni – au urmărit evenimentul, acestea lăsând în urmă peste 250 de articole şi note despre festival.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.