ACTUALITATE 3 noiembrie 2011

Aura Castellum debutează sâmbătă, la Arcuș

de Monica Vrânceanu | 55 vizualizări

Centrul de Cultură Arcuș va deveni sâmbătă gazda primului eveniment Aura Castellum, care va cuprinde audiții camerale, promenadă de toamnă, degustări de vinuri și delicatese culinare. Programul acestei prime ediții a Aura Castellum este compus dintr-o serie de 4 concerte camerale care îi au ca protagoniști pe violoncelistul Anton Niculescu, violoniștii Irina Movileanu și Valentin Șerban și pianiștii Ana Maria Negrea, Liliana Iacobescu, Galina Târnovski și Ambrus Sandor.

Recitalurile camerale vor începe la ora 11, ultimul dintre ele fiind programat la ora 17. Astfel, pe parcursul întregii zile de sâmbătă, grădina Castelului de la Arcuș va găzdui  activități de recreere pentru publicul care va alege să participe la acest maraton concertistic: degustări de delicatese culinare după rețete din regiunile Bavaria (Germania), Provance (Franța) și Laponia (Finlanda), degustări de vinuri de calitate superioară din podgoriile Jidvei (România) – prezentate de directorul regional al Cramelor Jidvei, Daniel Gologan, și din Etyek (Ungaria) prezentate de producătorul de vinuri Rókusfalvy Pál; în plus, vor avea loc plimbări prin parcul domeniului și jocuri pentru copii.

“Dorim să creăm o atmosferă liniștită de toamnă. Aducem muzică foarte bună, avem grijă ca lumea să nu se plictisească și ne învârtim printre câteva gusturi occidentale și nordice. Vă mărturisesc că și eu voi găti și abia aștept ca prietenii mei să deguste supa laponă de somon pe care o voi prepara”, a declarat organizatorul evenimentului și directorul Centrului de Cultură Arcuș, Kopacz Attila.

Intrarea la concertele ”Aura Castellum” este gratuită, iar organizatorii vor pune la dispoziția publicului autobuze din fața Teatrului, de la orele 10,30, 13,30 și 16,30. Ultimul autobuz va pleca de la Centrul de Cultură Arcuș spre Sfântu-Gheorghe la ora 18,00.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.