ACTUALITATE 16 ianuarie 2012

Arta contemporană poate fi înțeleasă

de Székely Emőke | 83 vizualizări

Spațiul Expozițional de Artă Contemporană ”Magma” din Sfântu Gheorghe a încheiat un an bun, iar angajații de aici ne promit expoziții de rang înalt și pentru anul 2012. Magma a luat naștere în urma unei idei civile în 2010, iar de atunci a crescut mult, fiind administrat la ora actuală de către trei persoane: Vetro Barnabás, Kispál Ágnes-Evelin și Kispál Attila. Dintre expozițiile de anul trecut, Vetro Barnabás a vorbit despre câteva care s-au distins în mod special. Expoziția organizată cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la nașterea și 20 de ani de la decesul artistului Baász Imre din Sfântu Gheorghe a adunat multă lume la galerie. La fel s-a întâmplat și la finele anului, când Dan și Lia Perjovski au fost cei care au expus la Magma. Tot în 2011 expoziția „Baby on Board” a mișcat nu numai adulți, dar și copii. În cadrul acestei expoziții au fost expuse lucrări ale unor artiști care sunt din Sfântu Gheorghe sau au o legătură strânsă cu orașul.

„Un rol important al spațiului expozițional Magma este promovarea artiștilor locali. Tocmai de aceea în fiecare an organizăm expoziții de grup, unde artiștii locali au ocazia de a-și prezenta lucrările” – ne-a declarat Kispál Ágnes-Evelin.

Cât despre anul acesta, cei de la Magma pregătesc multe surprize. Kispál Attila a spus că vor aduce artiști din țară, dar și de peste hotare. „Arta contemporană poate fi înțeleasă. Aceasta are harul de a vorbi dincolo de aspectul vizual. Așteptăm în continuare vizitatorii la Magma, iar faptul că cineva înțelege ceva aparte din piesele expuse este normal pentru că arta contemporană nu trebuie privită cu rigiditate” – a completat Kispál Attila.

Programul Spațiului Expozițional de Artă Contemporană ”Magma” este zilnic între orele 11-19.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.