ACTUALITATE 16 septembrie 2013

Anul școlar începe cu noi proteste

de Székely Emőke | 106 vizualizări

Elevii vor să își primească banii de navetă

Nici nu s-au terminat bine festivitățile de deschidere a noului an școlar, și liceenii au și început protestul pentru banii de navetă. Ieri în fața Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe s-au adunat câțiva dintre ei cu pancarte și i-au cerut ministrului Educației să le vireze banii de navetă pe anul 2012, bani promiși de altfel la finele anului școlar trecut.

„Din păcate constatăm că vorbele domnului ministru s-au dovedit a fi promisiuni goale. Am primit doar 25% din banii de navetă pe anul școlar precedent. De aceea vom continua acțiunile de protest. Azi am venit doar câțiva, dar miercuri și joi vor fi proteste mai ample. Miercuri la Sfântu Gheorghe și la Baraolt vom organiza un lanț viu în jurul școlilor, și la fel se va întâmpla joi și la Târgu Secuiesc, respectiv Covasna” – a declarat Mihály István, reprezentantul protestatarilor.

Elevii ne-au spus că și-ar dori ca și colegii lor de la Întorsura Buzăului să li se alăture, însă nu au date de contact de la aceștia. Momentan elevii se mobilizează pe Facebook și spun că nu se vor lăsa până ce Ministerul Educației nu se va ține de cuvânt și va plăti sumele restante.

De asemenea, elevii spun că Ministerul Educației face și act de discriminare pentru că în timp ce navetiștii și-au primit un sfert din bani, cei care locuiesc la peste 50 de km de școală, și au dreptul la decontarea a 8 drumuri pe lună, nu au primit nici măcar un leu pe anul școlar trecut.

În județul Covasna fac naveta peste 2.500 de elevi, iar datoriile Ministerului Educației către ei sunt de aproape două milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.