ACTUALITATE 7 noiembrie 2011

Animale confiscate şi un abator închis

de Székely Emőke | 100 vizualizări

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a sechestrat carcase de vită, precum şi animale vii aduse la abatorul Casalco din Sfântu Gheorghe, pentru că actele de provenienţă ale animalelor nu erau în regulă. Directorul instituţiei, Sikó-Barabási Sándor, a declarat că serviciile veterinare ale DSVSA au fost alertate duminică de către medicul veterinar al abatorului, care a anunţat că 89 de bovine aduse din mai multe judeţe din Moldova nu erau identificate corect şi nu au fost însoţite de acte conform legislaţiei.

Inspectorii DSVSA au găsit şi alte nereguli în afară de cele sesizate de către medicul veterinar al abatorului. „La unele dintre animale documentele însoţitoare lipseau complet sau erau doar parţiale, datele din documente nu corespundeau cu numărul de crotalii, existau neconcordanţe între datele documentelor, aproape jumătate din animale nu erau deloc identificate, 17 animale deşi erau identificate, ele nu se regăseau în Baza Naţională de Date (BND), la 3 dintre animale numărul de crotalii care îi însoţea figura în mod confirmat în BND ca animale deja ieşite din sistem (deja sacrificate sau vândute)”, a declarat Sikó-Barabási Sándor.

Atât firma care a adus animalele neidentificate, cât şi abatorul riscă amenzi. Carcasele rezultate după sacrificare, precum şi animalele vii vor fi cel mai probabil confiscate, iar abatorului i se va suspenda activitatea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gingis, 8 noiembrie 2011
Ma intreb : daca se confisca acele carcase de carne si animalele de la casalco ce se va face cu acestea ? Unde va ajunge carnea ?Animalele vii vor fi intretinute de DSV ? Ori nu s-au inteles citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.