ACTUALITATE 9 aprilie 2014

Amenzi de 3.000 de lei în cluburile de noapte din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 125 vizualizări

Trei cluburi de noapte din Sfântu Gheorghe au fost controlate în acest sfârșit de săptămână de inspectorii de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului (CPC) Covasna, iar amenzile aplicate au însumat 3.000 de lei.

Potrivit conducerii Comisariatului, cele mai mari nereguli au fost descoperite la gramajele produselor comercializate în aceste cluburi, în special la cafea și ceaiuri, în sensul că acestea nu corespundeau cu prezentarea de pe meniuri, fiind mai mici.

Amenzile au fost însă aplicate pentru nerespectarea legii legate de spațiile pentru fumători și nefumători. Astfel, două dintre cluburi, având peste 100 de mp, nu amenajaseră locuri speciale pentru nefumători, deși legea prevede acest lucru; în cazul barurilor și cluburilor care au sub 100 de mp, proprietarii pot opta pentru a le da destinație specială de fumători sau nefumători; în mod evident, niciun local de acest gen nu este special pentru nefumători, patronii susținând că dacă ar face o astfel de alegere și-ar pierde aproape toți clienții.

Cei de la CPC atrag atenția că astfel de acțiuni de control pot fi reluate, însă subliniază că în perioada următoare controalele se vor axa pe produsele specifice comercializate de Paște.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.