ACTUALITATE 18 noiembrie 2011

A fost inaugurat Centrul de Primire în Regim de Urgență

de Székely Emőke | 136 vizualizări

Centrul va primi 15 copii cu vârste cuprinse între 2-18 ani.

În prezența mai multor oficialități județene și locale, în cursul zilei de ieri a fost tăiată panglica de inaugurare a noului Centru de Primire în Regim de Urgență „Prinț și Cerșetor”.  Centrul va primi 15 copii care vor avea vârste cuprinse între 2-18 ani. Ei vor putea sta în centru timp de şase luni, această perioadă putând fi însă prelungită în cazul în care nu se găseşte o soluţie în ceea ce priveşte plasarea acestora. Este vorba în special de copiii străzii, dar tot aici vor fi aduși și copiii care sunt expuși riscurilor de orice fel.

Centrul a fost construit printr-un proiect lansat de către Ministerul Muncii, cu sprijinul Băncii pentru Dezvoltare a Comisiei Europene, a Guvernului României, a Consiliului Județean Covasna și a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Valoarea totală a investiției este de peste 316.000 de euro, din care 250.000 de euro au fost bani europeni și guvernamentali. Directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna, Vass Maria, a spus în discursul de la inaugurar că acest centru a fost un vis devenit realitate pentru angajații instituției, care și-au dorit de multă vreme să fie construit un centru la standarde occidentale.

Vechiul Centru de Urgență funcționa în clădirea Sing-Sing, la etajul cinci. Primăria Sfântu Gheorghe însă dorește “curățarea” imobilului, iar cu acest nou centru acest lucru nu mai este o problemă pentru DGASPC Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Baiazid, 19 noiembrie 2011
Cred ca acest centru era necesa pentru copii amariti. Dar ar trebui sa ne gandim ce vom face cu acei copii si dupa varsta majoratului .Deci, cu alte cuvinte se impune ca o problema stringenta crearea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.