ACTUALITATE 9 februarie 2011

80.000 de lei pentru reabilitarea Bisericii din Întorsura

de Monica Vrânceanu | 62 vizualizări
CJ Covasna va sprijini lucrările de refacere a Bisericii distruse de un incendiu Consiliul Județean (CJ) Covasna urmează să discute în ședința extraordinară de mâine direcționarea unei sume de 80.000 de lei către Parohia Ortodoxă Română pentru lucrările de refacere a Bisericii de la Întorsura Buzăului, distrusă în urma unui incendiu, la începutul acestui an. Parohia Ortodoxă a solicitat CJ Covasna un sprijin de 100.000 de lei pentru refacerea Bisericii de la Întorsura Buzăului. Conducerea județului

CJ Covasna va sprijini lucrările de refacere a Bisericii distruse de un incendiu

Consiliul Județean (CJ) Covasna urmează să discute în ședința extraordinară de mâine direcționarea unei sume de 80.000 de lei către Parohia Ortodoxă Română pentru lucrările de refacere a Bisericii de la Întorsura Buzăului, distrusă în urma unui incendiu, la începutul acestui an.

Parohia Ortodoxă a solicitat CJ Covasna un sprijin de 100.000 de lei pentru refacerea Bisericii de la Întorsura Buzăului. Conducerea județului a întocmit un proiect de hotărâre prin care Parohia ar urma să primească 80.000 de lei, banii venind din Fondul de Rezervă și urmând a fi utilizați pentru continuarea refacerii acoperișului lăcașului de cult, precum și pentru alte lucrări de interior.

Biserica de la Întorsura Buzăului a fost distrusă parțial de flăcări la începutul acestui an, iar pentru refacerea cât mai grabnică a acesteia, Parohia a deschis inclusiv un cont bancar în care toți credincioșii care vor să sprijine lucrările pot depune diverse sume de bani; contul a fost deschis la BCR - RO51RNCB0126009361470001.

În anul 2009, biserica a beneficiat de lucrări de reparaţii la acoperiş şi zugrăveli exterioare. Lăcaşul de cult, printre cele mai importante biserici ortodoxe din judeţ, este propus pentru intrarea în patrimoniu naţional.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mana, 9 februarie 2011
felicitari conducerii consiliului judetean!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.