ACTUALITATE 29 ianuarie 2015

3 Sud Est și Uriah Heep vor concerta la Zilele Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 131 vizualizări

Au fost anunțate primele nume de artiști care vor concerta cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, și anume 3 Sud Est, Uriah Heep și Zoran.

„Este vorba de trei formații cu care am încheiat deja contractele. 3 Sud Est va concerta în ziua de vineri, Uriah Heep sâmbătă, iar Zoran va fi duminică înaintea focurilor de artificii. Dat fiind faptul că anul trecut mai mulți locuitori ne-au semnalat faptul că focurile de artificii au fost prea târziu, iar copiii nu s-au putut bucura de ele, anul acesta am decis ca acestea să fie de la ora 22:30, după care se vor încheia Zilele Sfântu Gheorghe” – a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

3 Sud Est este o formație românească de muzică pop și dance, formată în anul 1997. După un deceniu de activitate, formația s-a desființat în anul 2008, și s-a reunit oficial pe 28 februarie 2014 lansând un nou single, „Emoții”. 3 Sud Est a fost una dintre cele mai de succes formații românești. În primii ani de la fondare formația a bătut mai multe recorduri la capitolul de vânzări: 800.000 de casete audio și CD-uri vândute în toată țara. Discul 3 Sud Est, lansat în 1998, a fost vândut în peste 200.000 de exemplare pe casetă audio, și în 6.000 de exemplare pe CD. Printre cele mai cunoscute melodii ale formației se numără „Ai plecat”, piesa prin care și-au definit stilul caracteristic, „De ziua ta”, dar și „Amintirile”, cea mai de succes piesă a celor trei.

Uriah Heep este o formație rock din Anglia, formată în decembrie 1969, când producătorul Gerry Bron l-a invitat pe Ken Hensley (cânta la clape, fusese membru în The Gods and Toe Fat) să se alăture formației Spice, ce purta „eticheta” Bronze Records.

Trupa este legendară în aria hard rock fiind unul din precursorii acestui gen. Cea mai celebră piesă a trupei este „Lady in black”, hit mondial.

Uriah Heep a dezvoltat o amiciţie cu trupa rock Iris, „Naţionala de rock a României”, împreună cu care a concertat în București.

Zoran Sztevanovity este un cântăreț, instrumentist și compozitor maghiar de origine sârbă, a cărui carieră a început în anii '60 cu formația Metró și a continuat apoi cu numeroase albume solo, apreciate pe scară largă atât în Ungaria cât și în alte țări.

Zilele Sfântu Gheorghe din acest an vor avea loc în perioada 24 aprilie – 3 mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.