ULTIMA ORĂ 5 octombrie 2011

Zeci de elevi daţi afară de la cursuri din cauza hainelor indecente

de Covasna Media | 428 vizualizări

Profesorii contraatacă. Elevii cu prea mulţi cercei sau fuste prea scurte au fost trimişi acasă să se schimbe, la un liceu din Galaţi. În Târgu Ocna, un copil de 12 ani a fost tuns de către profesoara de limba română.

Chiar de Ziua Educaţiei, zeci de elevi de la Grupul Şcolar Gheorghe Asachi din Galaţi au fost daţi afară de la cursuri din cauza vestimentaţiei.

Elevii au fost trimişi, miercuri dimineaţă, acasă, după ce directorul instituţiei a decis să nu mai tolereze actele de indisciplină, de orice natură ar fi ele.

Astfel, oricine a fost prins cu un număr necorespunzător de cercei, cu o fustă prea scurtă sau cu pantaloni prea largi, a trebuit să meargă acasă să se schimbe, deoarece directorul şcolii a hotărât să impună decenţa în instituţie.

Pe timp de vară, elevii Grupului Şcolar Gheorghe Asachi au ca element de identificare obligatoriu un simplu ecuson, pe care trebuie să-l prezinte la intrarea în şcoală. Pe timpul iernii, uniforma obligatorie conţine cel puţin un sacou albastru.

Un alt caz s-a întâmplat la Târgu Ocna. Un copil de 12 ani a fost tuns de către profesoara de limba română. Dascălul spune că elevul nu poate scrie după dictare, deoarece are bretonul prea lung. Părinţii supăraţi s-au dus să ceară socoteală conducerii şcolii pe motiv că i-a ciopârţit bretonul copilului.

"Mai în glumă, mai în serios, i-am spus că trebuie să se mai tundă ca să aibă lumină la ochişori, să vadă bine. Elevul a fost de acord să-l tund. Aveam la mine doar o forfecuţă mică, pe care-o folosesc să tai scotch-ul", a explicat profesoara gestul său.

Conducerea şcolii va face o anchetă. "Din punctul nostru de vedere, avem o comisie de disciplină la nivelul şcolii. O să facem o anchetă, o să ascultăm toate părţile şi-o să luăm măsurile necesare", a spus directorul şcolii, Maria Bogdan.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
'PANORAMIX', 9 octombrie 2011
Au dreptate si profesorii ! Vina pentru cum se imbraca si cum arata un elev(a) este a parintelui ! Acum ca au fost trimisi acasa va fi scandal si profesorii vor fi acuzati ca sunt "comunisti" sau citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.