ULTIMA ORĂ 30 septembrie 2013

Zece cutremure într-o săptămână, la Galați. Specialiștii monitorizează zona

de Covasna Media | 592 vizualizări

Sunt momente grele pentru localnicii din Izvoarele, judeţul Galaţi. 1.000 de oameni nu ştiu ce se întâmplă cu pământul care ultima oară s-a zguduit în urmă cu câteva ore. Zona avea de mult activitate seimsică, spun cercetătorii, neobişnuită este doar puterea cutremurelor.

Localnicii din satul Izvoarele sunt derutaţi şi speriaţi. O săptămână li s-a cutremurat pământul sub case. Şirul seismelor a început lunea trecută.

Două zile mai târziu, patru cutremure au zguduit zona. Cel mai mare a avut 3,4 pe scara Richter. Vineri şi duminică, alte două cutremure au avut acelaşi epicentru, cel din urmă, produs la ora 21.00, a urcat la 3,9 pe Richter. Ultimul seism s-a produs azi-dimineaţă la ora 08.00. Oamenii locului nici nu vor să se gândească la faptul că zona lor devine una cu intensă activitate seismică.

„Poate cineva spune că suntem nebuni, dar sunt clipe de groază pentru noi”,mărturisește o localnică.

Secătuiţi de spaimă, oamenii spun că de o săptămână nu mai dorm. Casele le-au crăpat şi acum se tem să nu cadă acoperişurile peste ei.

Cercetătorii au venit în zonă ca să studieze fenomenele îngrijorătoare.

„Avem în jur de 36 de ore de înregistrări acolo în zonă unde am instalat trei staţii seismice. Este o zonă în care seismicitatea este destul de ridicată”, spune Mihail Diaconescu, cercetător în cadrul Institutului de Fizică a Pământului.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.