ULTIMA ORĂ 8 noiembrie 2011

Vîntu va fi arestat pentru 29 de zile, împreună cu ceilalţi nouă acuzaţi în dosarul Petrom Service

de Covasna Media | 333 vizualizări

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor zece persoane cercetate pentru delapidare şi spălare de bani în dosarul falimentării Petromservice. Printre cei arestaţi se numără Sorin Ovidiu Vîntu şi liderul sindical Liviu Luca.

În cazul lui Vîntu, instanţa a decis că termenul de 29 de zile va curge din momentul în care acesta va fi dus efectiv în arestul Poliţiei Capitalei, el plecând de la Tribunalul Bucureşti în jurul orei 14.00, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere.

După pronunţarea deciziei, judecătorul Mitu Stegaru a întrebat unde este Octavian Ţurcanu, acesta fiind în apropierea boxei în care stau arestaţii. După ce l-a văzut, magistratul i-a spus: "Săriţi înapoi, vă rog!", potrivit Mediafax.

Tribunalul va trimite o copie a minutei deciziei la Biroul de Urmăriri din cadrul Poliţiei Capitalei pentru punerea în executare a hotărârii. Astfel, în cazul în care Vîntu nu se va prezenta singur la arest, un echipaj de poliţie va merge la domiciliul lui pentru a-l ridica şi duce în arest.

Decizia a fost contestată de cei nouă acuzaţi, rămaşi în sala de judecată în aşteptarea deciziei. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au reţinut luni în acest dosar pe Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu, pentru 24 de ore, acuzaţiile fiind de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor.

Din probele strânse de procurori reiese că falimentarea controlată a SC Petromservice SA "a condus la prejudicierea societăţii cu suma de 83.163.165 de euro şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor", se arată în comunicatul Parchetului General.

De asemenea, potrivit sursei citate, probele procurorurilor arată că falimentarea controlată a Petromservice a produs, indirect un prejudiciu pentru bugetul de stat de aproximativ 98 de milioane de euro.

Procurorii Parchetului instanţei supreme susţin, în referatul cu propunera de arestare că o parte din banii scoşi din companie, prin împrumuturi, ar fi ajuns, prin mai multe societăţi, la o firmă din Indonezia, la care era acţionat Nicolae Popa.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.