ULTIMA ORĂ 13 decembrie 2011

Tigrul scăpat de la zoo a fost ucis, după ce a atacat echipele care încercau să-l prindă

de Covasna Media | 338 vizualizări

Update ora 13.00

Tigrul scăpat de la zoo a fost ucis, după ce a atacat echipele care încercau să-l prindă.

Felina ajunsese ajunsese în cartierul Valea Aurie şi i-ar fi atacat pe următorii săi. Aceştia şi-au justificat acțiunea motivând că era singura măsură de siguranţă. Vânătorii au declarat că au intrat cu armele de foc în pădure tot pentru siguranţă.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a spus că tigrul devenise periculos şi că, din păcate, a fost necesară împuşcarea lui cu o armă cu glonţ. Tigrul a fost împuşcat în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca. Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

Update ora 11.45: Tigrul care a scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, informează Mediafax. Tigrul a ajuns într-un cartier de locuinţe din municipiu.

Tigrul se află în zona străzii Calea Poplăcii din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală Sibiu.

Reprezentanţii Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu au fost deja contactaţi şi l-au căutat pe tigru mai bine de o oră. În apropierea grădinii zoologice este şi o pădure, ceea ce a făcut misiunea autorităţilor şi mai grea.

Mai multe echipaje SMURD sunt pregătite de intervenţie în cazul producerii vreunui incident.

Grădina Zoologică din Sibiu, administrată de Primăria Sibiu, este situată la ieşirea din oraş către Păltiniş. În apropiere se află un hotel, mai multe restaurante şi Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Locuitorii de lângă Grădina Zoologică, avertizaţi să evite zona

Poliţiştii din municipiul Sibiu avertizează populaţia, prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Anca Bloancă.

Toate intrările la Zoo sunt păzite de poliţişti pentru a împiedica accesul oamenilor. Poliţiştii au evacuat Grădina Zoologică şi păzesc toate intrările în incinta acesteia pentru a împiedica accesul populaţiei.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.