ULTIMA ORĂ 6 iunie 2013

Românii ar putea pleca fără să achite nota de plată, dacă nu primesc bon fiscal

de Covasna Media | 580 vizualizări

Ministerul Finanțelor ia în calcul adoptarea unei măsuri îndreptate împotriva evaziunii fiscale, potrivit căreia românii care apelează la diferite servicii dar nu primesc bon fiscal, ar putea să decidă să nu își achite nota de plată, potrivit Mediafax.

"Era o idee ridicată spre dezbatere în sală. E o măsură adoptată în Grecia, începând cu anul trecut, prin care cetățenii au dreptul să nu plătească dacă nu primesc un document fiscal. Măsura se pare că în Grecia se bucură de succes și este în analiză", a spus secretarul de stat Dan Manolescu.

Acesta a adăugat că o astfel de idee va fi implementată dacă se va dovedi că poate fi funcțională și că poate avea efecte pozitive.

"Este un subiect care trebuie analizat. Dacă legea protejează cetățeanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat dacă o astfel de măsură este fezabilă și în România. O să mai discutăm și cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei măsuri. O să vedem ce se întâmplă în sezonul estival la ei, unde sunt foarte mulți turiști", a adăugat Manolescu.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.