ULTIMA ORĂ 22 ianuarie 2012

România: Numărul nou-născuţilor a atins minimul din istorie

de Covasna Media | 368 vizualizări

Mai puţine căsătorii pe timp de criză. Nu ai un loc de muncă stabil, nu ai o casă, nu ai o maşină, nu-ţi mai arde să te căsătoreşti sau să faci un copil. Criza economică i-a făcut pe români să-şi piardă încrederea în viitor. Din ce în ce mai mulţi tineri amână decizia de a se căsători în speranţa că vor veni vremuri mai bune. În ultimii trei ani numărul căsătoriilor a scăzut la jumătate.

Sunt din ce în ce mai puţini tineri români hotărâţi să facă pasul spre căsătorie. Anul trecut, numărul căsătoriilor a scăzut la jumătate faţă de acum trei ani, înainte să înceapă criza economică.

"Există o criză a locuinţelor, există o criză a locurilor de muncă, există o criză a încrederii. Tinerii şi-au pierdut masiv încrederea că economia României pe termen mediu, ca să nu mai vorbim de termen lung, va reusi să le ofere o soluţie de viaţă viabilă în care ei să-şi întemeieze o familie şi să aibă copii" a explicat Dr. Mariana Stanciu, reprezentant al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii.

Mai puţini bani, mai puţine căsătorii, mai puţini copii. Numărul nou-născuţilor a atins minimul din istorie: 195.000 de bebeluşi în 2011. Unii nu fac copii pentru că nu au bani să-i întreţină, alţii nu au bani să-şi vindece problemele de sănătate.

Specialişii sunt îngrijoraţi de efectele pe termen lung ale acestor scăderi masive.

"Scăderea demografică este una dintre cele mai mari primejdii pe care le are o populaţie. Peste un număr de ani vom simţi consecinţele acestei scăderi care probabil nu va fi redresată într-un an - doi, atâta timp cât este nebunia care esta în România" a declarat Prof. Dr. Alfred Bulal, sociolog.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 22 ianuarie 2012
Cand aproape 3 milioane de romani sunt plecati in cele 4 zari ale lumii, satui de binele din Romania, ce sa mai stepti?! Cine sa mai faca copii, batranii care au mai ramas?! Dar, vorba Presedintelui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.