ULTIMA ORĂ 10 ianuarie 2012

Raed Arafat şi-a depus demisia. El pleacă de la Ministerul Sănătăţii

de Covasna Media | 437 vizualizări

Raed Arafat şi-a depus demisia din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii. El va face o conferinţă de presă la ora.13.00. Creatorul SMURD a decis să plece de la minister în urma schimbului de replici avut, luni seară, cu preşedintele Traian Băsescu, la o emisiune televizată, pe tema Legii sănătăţii.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, ar urma să îl înlocuiască pe Raed Arafat. Ea a fost chemată la Ministerul Sănătăţii.

Decizia lui Arafat de a demisiona vine în urma disputelor cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii în 23 august 2007, printr-o decizie semnată de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

În cadrul ministerului, Raed Arafat s-a ocupat de medicina de urgenţă. Raed Arafat este şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit, luni seară, într-o emisiune la Realitatea TV, la care invitat era subsecretarul de stat Raed Arafat, replicând nemulţumirilor exprimate de acesta din urmă legate de proiectul noii legi a sănătăţii. Şeful statului şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii au avut un schimb de replici în emisiune.

Preşedintele Băsescu a apreciat că o nouă lege, lansată în dezbatere publică, este necesară.

"Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, ticălos, de altfel, nu, domnu' Arafat, vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte golani privaţi", a spus Băsescu.

El a menţionat că, dacă acesta este mesajul, este incorect. Raed Arafat a răspuns că nu a spus aceste lucruri.

Preşedintele a catalogat ca dezinformare afirmaţiile făcute de Arafat în legătură cu posibilitatea destructurării serviciilor medicale de urgenţă.

În urma schimbului de replici cu Traian Băsescu, subsecretarul de stat Raed Arafat a ameninţat cu demisia. El a spus că va lua marţi o decizie privind eventuala sa demisie din Ministerul Sănătăţii. În schimb, preşedintele Traian Băsescu a afirmat că ar fi "regretabilă" demisia lui Arafat.

"Eu cred că trebuie să mă gândesc foarte serios să vorbesc din afară. Eu din interior sunt limitat să discut cu domnul ministru. Până mâine mă voi gândi dacă îmi dau demisia. Lumea nu mă crede. Nu ştiu de ce lumea crede că mă apăr pe mâine. Mâine voi găsi un alt loc, mai bine plătit", a declarat Raed Arafat.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Baiazid, 11 ianuarie 2012
Partidul e intoate,partidul e in noi. Cam asa ar trebui sa li se cante osanale tovarasilor de la putere. Pentru ei ,distrugerea medicinei de urgente nu are nici un efect .Ei au bani, ei se trateaza citeste integral
La pândă in lanul de secui, 10 ianuarie 2012
Hai ca reusim sa ne batem si de munca de ani de zile a acestui om. Revenim la "normal" adica sa asteptam 45-60 minute sa vina salvarea. Bravo PDL, bravo basescu !
pentru toti, 10 ianuarie 2012
Consideradu-se primul ''carmaci''al tarii,si a unui partid de ticalosi ,crede ca el le stie pe toate.Incet ,incet va elimina toti specialistii din structurile guvernamentale.Va aduce in locul lor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.