ULTIMA ORĂ 28 octombrie 2011

Puteţi fi amendaţi şi vara dacă nu aveţi cauciucuri de iarnă! Ce trebuie să verificaţi când alegeţi anvelopele pentru sezonul rece

de Covasna Media | 465 vizualizări

Ministerul Transporturilor a lămurit în sfârşit problema anvelopelor de iarnă. Cu trei zile înainte de intrarea legii în vigoare, autorităţile anunţă că puteţi fi amendat şi vara, dacă vă prinde ninsoarea nepregătiţi prin munţi. Poliţiştii pregătesc deja filtrele, mai ales că amenzile se ridică la 8.000 de lei.

Dilema oricărui şofer în această perioadă este ce anvelope să aleagă - second hand sau noi. Alese la voia întâmplării, anvelopele second hand sunt foarte periculoase.

Garanţia unei anvelope este de cinci ani. Cum putem afla data fabricaţiei? Pe lateralul fiecărei anvelope se găseşte înscrisul DOT urmat de patru cifre. Acestea reprezintă săptămâna şi anul fabricaţiei.

Verificaţi neapărat şi înălţimea profilului. Recomandat este să fie de cel puţin patru milimetri. Veţi fi amendat dacă profilul este mai mic de 1.6 milimetri.

Legea se va aplica atâta timp cât afară este zăpadă. Indiferent de anotimp. Amenzile mari, de până la 8.000 de lei, i-au speriat pe şoferi.

Cine are bani, îi dă acum pe cauciucuri noi. Scumpe dar bune, se laudă comercianţii. Testele firmelor producătoare arată că o anvelopă adaptată condiţiilor de drum poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

Aşadar calculaţi bine, analizaţi atent piaţa şi luaţi decizia corectă. La mijloc este nu doar bugetul dumneavoastră, ci şi viaţa!

(www.antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
eugen, 30 octombrie 2011
Pentru a va clarifica situatia cu anvelopele de iarna va sfauiesc sa cititi recomandarile marilor firme producatoare. Astfel veti afla ca ele (anvelopele de iarna) se folosesc dupa ce temperatura citeste integral
'PANORAMIX', 29 octombrie 2011
IMBECILITATE LA NESFARSIT ! DACA NU AR TREBUI SA INCEP VIATA DE LA INCEPUT. AS PLECA IN STRAINATATE DEFINITIV !!! MI-E SARBA DE OAMENII DIN TARA ASTA CU UNELE EXCEPTII !!!
LESUCA DIN HETEA, 29 octombrie 2011
DE ACORD IMPARATE.ASA ESTE.MAI TREBUIE DATA LEGE CU CIRCULATIA O SAPTAMANA DA SI UNA BA.AR FI INTERESANT.UNDE NAIBA SUNT CEI CARE GANDESC IN TARA ASTA???
Baiazid, 29 octombrie 2011
Vad ca se bate apa in piua cu cauciucurile de iarna.Domnilor din ce cauza nu spuneti nimic ce trebue sa faca autoritatile locale pentru ca drumurile sa fie curatate pe timp de iarna .Stiti foarte bine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.