ULTIMA ORĂ 28 decembrie 2011

Proiect de lege: Amenzi pentru cei care dau bani cerşetorilor

de Covasna Media | 472 vizualizări

Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte... nimic. Iar dacă va primi, respectivul va merge la închisoare. Asta este dorinţa unui deputat democrat liberal care este hotărât să stopeze cerşetoria. Prin urmare, spune alesul, şi cel care va da bani va fi sancţionat: va primi amenda între 300 şi 600 de lei.

Deputatul Ştefan Pirpiliu vrea să-i bage la închisoare pe cerşetori. Adică pe cei care fie că stau la metrou, la colţ de stradă sau la semafor... primesc bani de pomană.

De altfel, mulţi dintre români recunosc că nu este bine să dai bani cerşetorilor, dar atunci când vine vorba de sancţiuni îşi schimbă părerea.

Proiectul mai prevede ca statul poate confisca banii proveniti din cersetorie. Si nu e putin lucru avand in vedere ca un cersetor poate strange intr-o luna pana la 5.000 de lei, adica peste o mie de euro.

România nu ar fi prima ţară care ar lua o astfel de decizie în încercarea de a scăpa de cerşetori. În Lituania, locuitorii din Vilnius pot primi o amenda până la 600 de euro dacă dau bani cerşetorilor.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.