ULTIMA ORĂ 2 martie 2011

OMV Petrom a scumpit benzina cu 8 bani şi motorina cu 6 bani

de Covasna Media | 470 vizualizări

Compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de marţi seara preţurile de referinţă la benzină cu 8 bani/litru şi la motorină cu 6 bani/litru, ca urmare a creşterii nivelului accizelor, prin eliminarea facilităţilor pentru promovarea utilizării biocarburanţilor.

"Până la această dată, produsele cu conţinut de biomasă beneficiau de o acciză redusă. Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care conţin în volum produse obţinute din biomasă au fost abrogate începând de astăzi (marţi, 1 martie, n.r.), ceea ce a generat o creştere a preţurilor de referinţă cu 8 bani/litru pentru benzine cu conţinut de minim 5% biomasă şi cu 6 bani/litru pentru motorine cu conţinut de minim 5% biomasă", au anunţat marţi seara reprezentanţii OMV Petrom, informează NewsIn.

Astfel, litrul de benzină Premium fără plumb 95 costă 5,07 lei, benzina Top Premium fără plumb 99+ este 5,45 lei/litru, în timp ce sortimentul de benzină OMV Carrera 95 costă 5,21 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,87 lei/litru.

Litrul de motorină Top Nordic Diesel (Top Euro Diesel 5) costă 5,26 lei, motorina OMV Sprint Diesel este 5,28 lei/litru, în timp ce litrul de motorină Euro Diesel 5 este 5,06 lei, iar cel de OMV Alpin Diesel costă 5,60 lei.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă. Ultima modificare a preţului carburanţilor a fost operată de Petrom pe 25 februarie, când compania a scumpit carburanţii cu 9 bani/litru.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.