ULTIMA ORĂ 10 ianuarie 2012

Noua taxă auto intră în vigoare peste două săptămâni. Şoferii anunţă proteste

de Covasna Media | 366 vizualizări

Mai sunt două săptămâni până la intrarea în vigoare a noii taxe auto. Cei care vor să cumpere o maşină mai veche de cinci ani vor fi nevoiţi să plătească o sumă de bani în funcţie de vechimea şi coeficientul de poluare al autoturismului. Şoferii sunt nemulţumiţi şi anunţă noi proteste.

Oamenii nemulţumiţi de introducerea acestei taxe au protestat în mai multe rânduri iar acum plănuiesc să iasă din nou în stradă. Unul dintre proteste va avea loc marţi, în Piaţa Victoriei. Şoferii au organizat petiţii online dar şi diferite grupuri pe reţelele de socializare şi pe bloguri.

De asemenea, introducerea taxei a modificat şi anunţurile de vânzare de pe site-urile cu profil. Proprietarii autoturismelor achiziţionate după 2007 care intenţionează să le vândă menţionează în anunţ anul înmatriculării pentru a atrage mai uşor cumpărători sau precizează direct că maşina lor nu intră sub incidenţa legii.

Alţii încearcă să-şi promoveze oferta spunând de la bun început care este valoarea taxei pe care trebuie s-o plătească noul proprietar.

Cei care nu prea vor mai avea şansa să-şi vândă maşina sunt proprietarii autoturismelor foarte vechi. De exemplu, o Dacia din 1997 se vinde cu aproximativ 500 de euro însă greu ar vrea cineva să o cumpere ţinând cont că va trebui să mai achite încă 3.500 de euro, taxa de poluare.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.