ULTIMA ORĂ 19 ianuarie 2012

NINSORI ABUNDENTE în mai multe zone din ţară. VEZI PROGNOZA PE 3 ZILE

de Covasna Media | 392 vizualizări

Centrul ANM informează că de joi la prânz până vineri va ninge abundent în Crişana, Maramureş şi Transilvania, iar vântul va viscoli zăpada, rafalele depăşind 80 de kilometri pe oră. Ninsorile vor începe în jurul orei 13:00.

În noaptea de joi spre vineri şi în prima parte a zilei de vineri, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţe şi ploi, favorizând producerea de polei.

Cum va fi vremea în următoarele trei zile:

Joi

Astăzi norii se vor aduna tot în vestul, centrul şi nordul ţării şi devin mai consistenţi ca ieri. Nu vor lipsi nici precipitaţiile care izolat pot fi însemnate cantitativ, în special ninsori în Maramureş şi Crişana, local în Transilvania şi în zona montană. Trecător vor fi condiţii de polei aşa că mare atenţie pe şosele, şoferi. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar dimineaţa în zonele de câmpie şi în depresiuni poate persista ceaţa formată în cursul nopţii. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în rafale în zona montană, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile cresc cu aproximativ 2 grade faţă de ieri şi vor fi cuprinse între minus 3 şi 7 grade.

Vineri

Mâine vremea rămâne capricioasă. Norii acoperă cerul în toată ţara şi nu sunt şanse să apară soarele nicăieri. Vor cădea precipitaţii în majoritatea regiunilor, mai puţin în Moldova, unde apar doar izolat. Vântul se mai domoleşte în partea a doua a zilei, dar nu vor lipsi condiţiile de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în Lunca Dunării, valori cu aproximativ 5 grade peste normele climatologice, chiar mai mult în sudul ţării

Sâmbătă

Sâmbătă vreme asemănătoare, dar se mai răceşte, aşa că ploile se transformă din nou în ninsoare în nordul şi în centrul ţării, exceptând sudul şi sud-estul, unde va predomina ploaia. Temperaturile maxime sunt în scădere, dar rămân peste cele obişnuite, cu valori cuprinse intre minus 1 grad la Miercurea Ciuc şi 7 grade în Oltenia, la Craiova şi pe litoral, la Constanţa.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.