ULTIMA ORĂ 25 martie 2013

Mutare-surpriză: Daniel Morar, numit de Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională

de Covasna Media | 592 vizualizări

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat luni decretul de numire a procurorului general interimar, Daniel Morar, în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013.

Daniel Morar, în prezent prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror general interimar, va fi judecător al Curţii Constituţionale începând din data de 9 iunie.

La acea dată expiră mandatele a trei judecători ai CCR, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar şi Ion Predescu.

Primul judecător actual al CCR care i-a urat un bun venit lui Daniel Morar este Iulia Motoc. Membra CCR a postat mesajul, pe contul de Facebook: „Astăzi, o veste foarte bună: Daniel Morar a fost numit judecător la Curtea Constituțională”.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, luni, că numirea de către preşedintele Traian Băsescu a lui Daniel Morar ca membru al Curţii „îndeplineşte condiţiile legale” și a adăugat că fostul şef al DNA „a dovedit că este pregătit profesional”.

Mandatul lui Daniel Morar la conducerea Parchetului General expiră, fără posibilitate de prelungire, în data de 4 aprilie. Astfel, de la acea dată, România este posibil să rămână, în premieră, fără procuror general, din moment ce procedura de numire în această funcţie şi în cea de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, declanşată de ministrul Mona Pivniceru, a eşuat.

Preşedintele Traian Băsescu a respins, în 18 ianuarie, propunerile privind numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.