ULTIMA ORĂ 20 octombrie 2011

Muammar Gaddafi a fost capturat. Fostul lider libian a murit din cauza rănilor

de Covasna Media | 397 vizualizări

Muammar Gaddafi a fost capturat şi a murit, la scurt timp după aceea, din cauza rănilor foarte grave. Fostul lider libian era rănit grav la ambele picioare. Anunţul capturării a fost făcut de un comandant al trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, fiind transmisă de presa de la Tripoli.

"Muammar Gaddafi a fost arestat. Este rănit grav, dar încă respiră", a declarat Mohamed Leith, unul dintre comandanţii trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, citat de AFP. Oficialul a afirmat că l-a văzut el însuşi pe fostul lider libian şi că acesta a fost luat cu ambulanţa.

Gaddafi a fost capturat în apropiere de Sirte, după ce a încercat să părăsească oraşul, căzut în mâinile soldaţilor noului regim. Se pare că fostul lider libian era ascuns într-o groapă.

În timp ce agenţia Reuters prezintă ca sigură informaţia capturării fostului lider libian, postul CNN precizează că nu poate confirma ştirea.

Informaţia potrivit căreia Gaddafi a fost capturat şi ucis a fost făcută publică şi de postul Al Jazeera. În schimb, Associated Press nu a confirmat ştirea.

Ştirea că Gaddafi a fost capturat vine la scurt timp după ce trupele guvernului de tranziţie libian au preluat controlul complet asupra oraşului Sirt, ultima localitate importantă controlată de susţinătorii fostului lider libian.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.