ULTIMA ORĂ 4 decembrie 2011

Motorina se scumpeşte din nou. Cu cât şi de ce

de Covasna Media | 427 vizualizări

Acciza la motorină va creşte, de la 1 ianuarie, cu 4,4%, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, publicat recent de Ministerul Finanţelor. Ce înseamnă asta în preţ

Accizele la motorină vor cde la 358 euro/tonă la 374 euro/tonă, respectiv de la 302,51 euro/1.000 litri la 316,03 euro/1.000 litri. Impactul în preţul motorinei este de circa 1,3 eurocenţi la litru, adică în jur de şase bani, având în vedere cursul la care se plătesc accizele anul viitor.

La nivelul întregii pieţe însă, Ministerului Finanţelor estimează că, în 2012, va încasa suplimentar la bugetul de stat venituri de 346,3 milioane lei din majorarea accizelor la motorină de la 1 ianuarie 2012. În România, mai mult de jumătate din preţul carburanţilor este reprezentat de taxe.

În ultimele săptămâni, companiile petroliere au operat modificări diferenţiate ale preţurilor la carburanţi, astfel că motorina a ajuns sensibil mai scumpă decât benzina.Unii reprezentanţi ai companiilor petroliere au spus că există o cerere în creştere pentru acest tip de carburant.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.