ULTIMA ORĂ 16 ianuarie 2012

Ministrul de Interne cere şefilor de armă să intervină cu fermitate în cazul unor noi proteste

de Covasna Media | 354 vizualizări

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a cerut şefilor de armă să intervină cu fermitate în cazul unor noi proteste. Oficialul a precizat că Iaşiul a fost singurul oraş care a avut autorizaţie de a organiza protestul.

"Am cerut şefilor de arme o mai mare implicare şi fermitate. Duminică au manifestat, în 38 de oraşe, 8.700 de cetăţeni. Manifestanţii, majoritatea lor, au fost paşnici, însă spre seară, în Bucureşti, lucrurile au degenerat", a declarat Traian Igaş.

Oficialul a spus că apreciază activitatea jandarmilor care au intervenit la nivel naţional şi care au asigurat ordineaşi i-a avertizat pe cei care invită anumite grupări la acte violenţă că îşi asumă o mare responsabilitate. "Legea se impune a fi respectată şi nu se negociază pentru a fi respectată. Nu putem să lăsăm ca un număr restrâns de oameni să bulverseze activităţile la nivel naţional şi cred că opinia publică nu e de acord cu aceste manifestări", a mai spus ministrul Igaş.

Trei protestatari au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar unul dintre ei a fost dus la Parchetul General cu propunerea de arestare, potrivit şefilor de arme.

Reprezentanţii MAI au declarat că Jandarmeria a intervenit "legal şi corect". "În orice situaţie de acest gen apar şi victime colaterale, ne pare rău de acest lucru. Există posibilitatea ca unele persoane nevinovate să fie confundate cu cele violente", au declarat şefii de arme.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.