ULTIMA ORĂ 16 ianuarie 2012

Jandarmeria: 283 de persoane au fost duse la Poliţie în urma "războiului" din Capitală

de Covasna Media | 384 vizualizări

Peste 280 de persoane au fost duse la poliţie în urma violenţelor de duminică seară de pe străzile Capitalei, iar 36 dintre ele s-au ales cu dosar penal, au declarat, luni, reprezentanţii Jandarmeriei Române, într-o conferinţă de presă. Mai mult, zece jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale, doi dintre ei fiind internaţi din cauza rănilor suferite.

8.700 de persoane au manifestat la nivel naţional, iar peste 2.000 de jandarmi au încercat să restabilească liniştea şi ordinea publică.

"În 34 de judeţe şi Bucureşti au avut loc manifestări de protest. Toate adunările publice din ţara au avut un caracter civilizat şi paşnic. În Bucureşti, jandarmii au intervenit după ce mai mulţi tineri violenţi au distrus mai multe bunuri. Pompierii au fost atacaţi cu pietre, iar maşini de pompieri au fost distruse în urma violenţelor", a declarat Florin Hulea, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

10 jandarmi au fost răniţi la protest, doi dintre ei fiind internaţi în spital. Unul dintre jandarmii spitalizaţi este de la Gruparea Mobilă din Ploieşti, iar celălalt este din Bucureşti.

În Bucureşti, 283 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie şi au fost sancţionate contravenţional. "Pentru 36 de persoane au fost întocmite acte premergătoare pentru acte de natură penală, distrugeri, ultraj contra bunelor moravuri, port de armă în zonele publice", a declarat Moise Aurel, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română.

Acesta a mai completat că printre persoanele duse la poliţie se află şi 7-8 suporteri ai echipei de fotbal Petrolul. Mai mult, alte 20 de persoane ridicate de jandarmi au fost identificate ca având antecendente în ceea ce priveşte violenţele în sport.

Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a mai precizat că duminică seară nu s-au folosit arme cu gloanţe de cauciuc în centrul Capitalei. Acesta a făcut un apel către persoanele paşnice să se delimiteze de acte de violenţă, de grupuri de agresori şi să semnaleze prezenţa lor, să nu se solidarizeze cu cei violenţi şi să evite deplasarea alături de aceştia.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.