ULTIMA ORĂ 17 august 2017

INHGA: Cod galben de inundație pe afluenţii Oltului în județele Covasna, Harghita și Brașov, valabil până la ora 21.00

de Covasna Media | 1111 vizualizări

Institutul National de Hidrologie si Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un cod galben de inundație pe afluenţii Oltului aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte ac. Voila, valabil până la ora 21.00.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râuri mici  cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii Oltului aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte ac. Voila, județele Covasna, Harghita și Brașov”, a anunțat INHGA.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele inferioare ale râurilor Homorodul Mare și Homorodul Mic, mai atenționează INHGA.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.