ULTIMA ORĂ 20 decembrie 2011

Europa, în alertă! Un laborator olandez a creat o tulpină mortală a virusului gripei aviare

de Covasna Media | 363 vizualizări

O tulpină foarte contagioasă a gripei aviare, care a fost creată într-un laborator olandez, capabilă să infecteze şi să ucidă milioane de oameni, pune în alertă întreaga lume, relatează The Independent

Laboratorul şi-a exprimat intenţia de a da publicităţii modul în care a reuşit acest lucru, generând temeri că virusul ar putea ajunge în mâinile teroriştilor.

Administraţia Statelor Unite se teme că tulpina mortală a virusului gripei aviare ar putea ajunge în mâinile teroriştilor care o vor folosi ca pe o armă biologică, de distrugere în masă.

Unii oameni de ştiinţă consideră că această cercetare nu ar fi trebuit să fie realizată într-un laborator universitar, ci într-unul militar.

Pentru prima dată, cercetătorii au reuşit să realizeze o mutaţie a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare astfel încât să se poată transmite foarte uşor prin intermediul aerului, prin tuse şi strănut.

Oamenii de ştiinţă olandezi au efectuat această cercetare controversată pentru a demonstra cât este de uşor să se realizeze o mutaţie genetică a H5N1 pentru a deveni o tulpină de gripă umană foarte contagioasă.

Ei consideră că noile cunoştinţe dobândite vor ajuta la dezvoltarea unor noi vaccinuri şi medicamente.

Studiul a fost efectuat de o echipă olandeză de oameni de ştiinţă, condusă de Ron Fouchier, de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam, unde virusul mutant este ţinut încuiat, dar fără paznici înarmaţi, la subsolul unei clădiri.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.