ULTIMA ORĂ 28 septembrie 2011

Euro atinge un nou maxim al anului: 4,3210 lei

de Covasna Media | 453 vizualizări

BNR a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,3210 lei/euro. Acesta este cel mai ridicat curs din acest an, cu 0,23% mai mare faţă de şedinţa precedentă. Preşedintele CE, Jose Manuel Barosso, a declarat într-un discurs rostit în faţa PE despre starea Uniunii că situaţia actuală este una gravă, că din cauza unor atitudini populiste s-au pus în pericol valori europene precum Euro sau libertatea de circulaţie.

Tensiunile pieţelor financiare străine s-au simţit imediat la Bucureşti. Leul s-a dus la vale, iar euro a atins azi maximul anului: 4,3210 lei. Leul nu a mai înregistrat o valoare atât de scăzută faţă de euro din data de 1 iulie 2010 când a fost cotat de BNR la 4,3537 unităţi/euro.

Potrivit dealerilor, sentimentul negativ este prezent şi pe valutele din regiune, după apariţia unor informaţii în Financial Times că o parte dintre statele din zona euro ar vrea să propună o reducere a datoriilor mai mare pentru obligaţiunile emise de Grecia.

Surse oficiale europene au declarat pentru Financial Times că şapte din cele 17 state din zona euro solicită ca deţinătorii privaţi de obligatiuni să accepte o pierdere mai mare pe expunerea pe Grecia faţă de nivelul de 21% convenit în al doilea acord de finanţare externă, încheiat în luna iulie. Neînţelegerile ameninţă să destrame un acord negociat cu greu, prin care creditorii privaţi ai Greciei au fost convinşi să accepte pierderi pe obligaţiunile statului elen.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.